Højgaard Holding årsrapport 2018

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 14:18  |  

Årsrapport 2018

Bestyrelsen for Højgaard Holding A/S har i dag behandlet og godkendt årsrapporten for 2018, som følger nedenfor i sin helhed og med følgende indledning og resume.

Indledning

Som tidligere offentliggjort har de to fonde - Knud Højgaards Fond og Ejnar og Meta Thorsens Fond genoptaget forhandlingerne om at fusionere de to børsnoterede selskaber Højgaard Holding A/S og Monberg & Thorsen A/S, hvor Højgaard Holding A/S bliver det fortsættende selskab under navnet MT Højgaard Holding A/S, der herefter vil eje MT Højgaard A/S 100 %. Disse forhandlinger forløber planmæssigt, og det forventes, at fusionen bliver vedtaget på selskabernes ordinære generalforsamlinger den 5. april, 2019.

Knud Højgaards Fond har den 7. februar, 2019 meddelt, at den efter fusionens gennemførelse vil yde MT Højgaard Holding et ansvarligt lån på 400 mio. DKK, som skal bruges til en tilsvarende udvidelse af kapitalen i MT Højgaard, således at genopretningen af den operationelle drift i MT Højgaard kan gennemføres på et solidt fundament. De ansvarlige lånefaciliteter på 650 mio. DKK, som Fonden tidligere har stillet til rådighed for MT Højgaard, bliver herefter reduceret til 250 mio. DKK.

Et led i planlægningen af fusionen har været ultimo året at sælge Højgaard Holdings aktier i Højgaard Industri A/S til Knud Højgaards Fond. Efter at Højgaard Industri fik tildelt en ny 4-årig kontrakt på produktion af betonsveller for BaneDanmark, blev aktierne værdiansat af to uafhængige vurderingsmænd til ca. 32 mio. DKK.

I forbindelse med planlægningen af ovennævnte fusion er det besluttet, i moderselskabets regnskab at ændre regnskabsprincippet for måling af kapitalandele i datterselskab og fælles ledet virksomhed fra tidligere at have været "kostpris" til nu at være "indre værdi". De regnskabsmæssige konsekvenser af denne ændring er beskrevet i Note 1. Sammenligningstal er tilrettet.  

Resumé

I 2018 realiserede Højgaard Holding koncernen en omsætning på 58 mio. DKK. Resultat af primær drift på 6 mio. DKK er på niveau med 2017.  Højgaard Holding koncernens resultat før skat blev et underskud på 300 mio. DKK, hvilket er 262 mio. DKK større end sidste års underskud på 38 mio. DKK. Koncernens resultat før skat er især negativt påvirket af det lavere resultat i MT Højgaard koncernen, hvor Højgaard Holding koncernens andel i år var et underskud på 318 mio. DKK mod et underskud sidste år på 46 mio. DKK. Højgaard Holding koncernens resultat efter skat blev et underskud på 300 mio. DKK mod et underskud i 2017 på 40 mio. DKK.  Egenkapitalen i Højgaard Holding udgør 190 mio. DKK per 31. december 2018, og er positivt påvirket af en gældseftergivelse i 2018 på i alt 63 mio. DKK fra Knud Højgaards Fond til den fælles ledet virksomhed MT Højgaard. Den fælles ledet virksomhed MT Højgaard (hvoraf Højgaard Holding A/S' andel udgør 54 %) udviste et resultat af primær drift (EBIT) på -547 mio. DKK mod et på 51 mio. DKK for 2017. Resultat efter skat (før minoriteter) var for året et underskud på -588 mio. DKK mod et underskud på -58 mio. DKK i 2017. Resultatet for 2018 er negativt påvirket af en hensættelse på 400 mio. DKK vedr. MgO-vindplader, nedskrivninger på enkelte større anlægsprojekter med i alt 130 mio. DKK, samt en nedskrivning af det udskudte skatteaktiv.For 2019 forventer MT Højgaard koncernen en omsætning omkring 7,0 mia. DKK og et resultat af primær drift (EBIT) i niveauet 75 mio. DKK. Udover vor andel på 54 % af MT Højgaard koncernens resultat efter skat og minoriteter og transaktionsudgifter i forbindelse med den planlagte fusion, forventer Højgaard Holding for året et mindre underskud.Det konsoliderede selskabs resultatforventninger for 2019 vil først blive endeligt meldt ud efter fusionens gennemførelse og forventeligt først i forbindelse med halvårsregnskabet for 1. halvår 2019. Fusionen vil blive behandlet efter overtagelsesmetoden og konsekvenserne regnskabsmæssigt i form af købesum og købesums allokering m.v. vil derfor først kunne opgøres endeligt efter fusionens gennemførelse. Datoen for den endelige vedtagelse af fusionen vil regnskabsmæssigt være overtagelsesdatoen.Der stilles ikke forslag om udbytte for 2018. 

Årsrapporten 2018 for MT Højgaard koncernen som vi lige har offentliggjort og årsrapporten 2018 for Højgaard Holding A/S er tilgængelige på og kan downloades fra selskabets hjemmeside www.hojgaard.dk


Med venlig hilsen

Højgaard Holding A/S

 

 

Søren Bjerre-Nielsen    Anders Heine Jensen

Bestyrelsesformand  Adm. direktør

Vedhæftet fil

2019-02-21 Højgaard Holding årsrapport 2018

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder