Høreapparater/ABG: Store spillere er blevet taget på sengen

Udgivet den 08-10-2018  |  kl. 10:23  |  
Arkiv: Foto

Den amerikanske konkurrent Bose har sandsynligvis overrasket de store spillere på høreapparatmarkedet, efter at selskabet har fået en markedsføringstilladelse i USA til et nyt høreapparat, som brugerne kan indstille, programmere og kontrollere på egen hånd.

Det mener ABG Sundal Colliers aktieanalytiker Ole Henrik Bang-Andreasen, der kalder det et "negativt element" for de større spillere som danske GN Group og William Demant.

- Når man er i en industri, der ikke vækster ret meget, og en sådan spiller kommer ind på markedet og får en FDA-godkendelse, så er det et klart negativt element for de etablerede spillere, siger han til Ritzau Finans.

Der har det seneste år været diskussioner om, hvordan en nye kategori af høreapparater kan komme til at påvirke industrien. Sidste år blev der i USA vedtaget nye regler, som gør det muligt at sælge høreapparater uden om audiologer og direkte til forbrugerne - i fagtermer kaldet "over the counter" (OTC). Boses nye høreapparat lægger sig op ad den kategori.

- Det var forventet, at "over the counter"-markedet ville komme i 2020/21. Selv om Boses produkt ikke er OTC, så kommer det alligevel på markedet i 2018 som "self-fitting". Jeg tror, at de store spillere er blevet taget lidt på sengen, og derfor ser vi nu, at aktierne falder 7-8 pct. Industrien ryster nok lidt i bukserne nu, siger Ole Henrik Bang-Andreasen.

Han henviser til, at aktierne i GN Group og William Demant falder henholdsvis 7,6 pct. til 274,89 kr. og 7,3 pct. til 217,80 kr. mandag morgen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder