Handelsbankens danske forretning bakker på indtjeningen

Udgivet den 17-04-2019  |  kl. 07:26  |  

Handelsbankens danske forretning havde faldende indtægter i første kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år, og det har været med til at reducere underskuddet.

Samlet fik den svenske banks danske enhed et resultat på 169 mio. kr. i første kvartal, hvilket var 13 pct. lavere end de 194 mio. kr., som resultatet lød på i den tilsvarende periode året før.

Med til at hive resultatet ned var et fald på 5 pct. i indtægterne, som i første kvartal i år endte på 397 mio. kr. mod 419 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Også omkostningerne har presset indtjeningen, da de i første kvartal i år endte på 237 mio. kr., hvilket var 1 pct. højere end de 235 mio. kr., som omkostningerne udgjorde i den sammenlignelige periode året før.

På den positive side kan Handelsbankens danske forretning glæde sig over en stigning i både sine ind- og udlån, da det samlede udlån i første kvartal voksede med 2 pct. til 76,6 mia. kr. fra 74,9 mia. kr. i samme kvartal sidste år, og det samlede indlån steg med 4 pct. til 36 mia. kr. fra 34,6 mia. kr.

- Vi fortsætter en positiv underliggende forretningsmæssig udvikling med god tilgang af nye privatkunder og erhvervskunder. Den samlede udlånsvækst var på 2 pct., mens indlån øgede med 4 pct. De øgede volumener aflejrer sig imidlertid ikke i udviklingen på vores top- og bundlinje.

- Det skyldes dels fortsat pres på rentenetto med faldende udlånsmarginaler, og dels at en stigende andel af vores samlede udlån er sikkerhedsstillet med lav risiko, siger Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, i en meddelelse.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder