Handelskonflikt/Danske Bank: Tror fortsat på handelsaftale i 2019

Udgivet den 06-12-2018  |  kl. 13:02  |  

Trods torsdagens stigende bekymring for handelskonflikten efter anholdelsen i Canada af Huawei's økonomichef, Meng Wanzhou, med henblik på udlevering til USA, så tror Danske Banks chefanalytiker, Allan von Mehren, på en løsning af konflikten.

Meng skulle være anklaget for at have stået bag brud på sanktionerne over for Iran.

- Der er ingen tvivl om, at sagen ikke ligefrem gavner forhandlingsmiljøet. I værste fald kan man frygte, at Kina vil sætte forhandlingerne i bero, skriver chefanalytikeren.

At han fortsat tror på en løsning skyldes, at konflikten i stigende grad rammer de amerikanske aktiemarkeder, og vigtige vælgergrupper inden for landbruget og bilindustrien.

- Trump vil i stigende grad fokusere på præsidentvalget i 2020, og hans mål er formentlig at kunne sikre, at Kina køber betydeligt flere landbrugsvarer i USA, hvilket vil gavne vælgerne i nogle af svingstaterne i Midtvesten - blandt andet Iowa og Ohio, vurderer Allan von Merhren.

Han venter også, at den amerikanske præsident vil forsøge at få lavere told på biler, da det vil være godt for vælgerne i Michigan, der også er en svingstat.

- Så med en aftale kan Trump blive styrket i vigtige stater. Omvendt kan han stå svækket i de samme stater i fraværet af en aftale. Kina vil også meget gerne have løst konflikten, da den rammer økonomien og stikker en kæp i hjul for deres ønske om at gøre noget ved gælden, konkluderer chefanalytikeren.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder