H+H/ABG: Har klaret det rigtigt flot under covid-19

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 13:53  |  

Regnskabet fra byggematerialeproducenten H+H International for andet kvartal får positive ord med på vej af analytiker Laurits Louis Kjærgaard fra ABG Sundal Collier.

Han fremhæver selskabets evne til at beskytte indtjeningen under coronapandemien, som blandt andet medførte nedlukkede fabrikker i England og et stort fald i salget.

- Jeg synes, det et super regnskab. De har klaret det rigtigt flot. Omsætningen var lidt lavere end ventet i andet kvartal, men driftsresultatet på næsten 60 mio. kr. var langt over konsensusforventningerne på 30 mio. kr., siger Laurits Louis Kjærgaard til Ritzau Finans.

Selv havde han estimeret et driftsresultat før særlige poster på 55 mio. kr., hvilket ikke var så langt fra det realiserede resultat på 57 mio. kr., mens andre analytikere altså lå noget lavere med deres estimater som følge af forventninger om en større coronapåvirkning.

Det er særligt på det engelske marked, hvor H+H er blevet ramt på salgstiden efter den britiske regerings tiltag for at inddæmme virusspredningen. Det betød, at H+H midlertidigt stoppede sin produktion i starten af april, hvor selskabet havde høje lagerniveauer og så en begrænset efterspørgsel.

I andet kvartal faldt selskabets omsætning i England med ikke mindre end 73 pct., efter at husbyggerne lukkede ned for deres aktiviteter. At H+H alligevel formår at komme ud med en fornuftig indtjening tilskriver ABG-analytikeren flere forhold.

- Først og fremmest får de en engangsindtægt på deres produktionsomkostninger på 10 mio. kr. fra den engelske regering. Det hjælper på deres bruttomargin med 0,2 procentpoint.

- Derudover havde H+H et relativt stort varelager gående ind i andet kvartal, især i England, hvilket betød, at man relativt hurtigt kunne slukke for sine fabrikker og sende medarbejdere hjem. Så produktionsomkostningen har klaret sig fint i kvartalet, siger Laurits Louis Kjærgaard.

En tredje forhold, som han fremhæver, er prisstigninger på det tyske marked.

- H+H har præsteret en organisk vækst på det tyske marked på 6 pct. i andet kvartal. Prisstigningerne betyder, at selskabet har klaret sig godt på marginerne på det tyske marked, uddyber analytikeren.

H+H har i halvårsregnskabet meldt nye forventninger ud for året og regner nu med en organisk vækst på mellem minus 8 og minus 16 pct. Her var konsensus blandt analytikerne en negativ vækst på minus 5 pct.

- Så jeg kan godt forestille mig, at både jeg og mine kolleger skal en tand ned på den organiske vækst. De siger, at der fortsat er konkurrence i Polen, og det tager tid, før byggeri-niveauet i England er på samme niveau som tidligere, siger Laurits Louis Kjærgaard.

På EBIT før særlige poster forudser H+H nu et positivt resultat for året på 250-300 mio. kr. Her var analytikerkonsensus på 261 mio. kr.

- Så det er mest indtjeningen, som klarer sig godt på helårsbasis, og det er, fordi de har haft mulighed for at beskytte deres marginer med både bedre priser og et godt lagerniveau gående ind i corona samt generelt god effektivitet i forsyningskæden, siger Laurits Louis Kjærgaard.

Aktien i H+H ligger torsdag ved 13-tiden 4,1 pct. højere i 132 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder