H+H/CEO: Ser ikke brexit få mærkbar effekt i år

Udgivet den 15-03-2019  |  kl. 16:20  |  
Arkiv: Foto

Trods omfattende aktiviteter i England, ser den danske porebetonproducent H+H International fortrøstningsfuldt på udviklingen på det britiske marked.

Men selskabets administrerende direktør, Michael T. Andersen, havde gerne været brexit foruden, og en svækkelse af pundet på 20 pct. siden briternes afstemning om at forlade EU i 2017 har kostet indtægter, når der skulle veksles overskud om til danske kr.

- Vi forventer ikke, at brexit vil have en mærkbar effekt på vores volumenudvikling i år, siger Michael T. Andersen i et interview med Ritzau Finans.

Han noterer i den forbindelse, at ca. 10 pct. af porebetonefterspørgslen i England - på grund af kapacitetsmangel - i dag bliver importeret.

- Og det er klart, at hvis pundet bliver svækket eller der kommer tariffer, så bliver det sværere for importørerne at konkurrere, siger han.

H+H forventer ikke selv at få behov for at importere produkter til England i 2019, og alle råvarer bortset fra en indkøbes lokalt af selskabet.

Noget andet, som H+H-direktøren holder sig for øje, er, at aktiviteten i byggesektoren ikke viser tegn på opbremsning.

- Hvis man ser på pipelinen hos de store husbyggere, så har de højere ordrebeholdninger i år, end de havde sidste år. Og i et brexit med en aftale forventer man, at markedet vokser med en 2-3 pct.

- Selv i et hårdt brexit er der ordrebeholdninger, der dækker et godt stykke frem. Så vi forventer, at vi kan holde vores plan, siger Michael T. Andersen.

Usikkerheden består primært i, hvordan et brexit eventuelt kan komme til at ramme forbrugerstemningen på længere sigt, men Michael T. Andersen noterer i den forbindelse, at den engelske regering fortsat er meget opsat på at stimulere boligbyggeriet, fordi der er et stort behov for at foretage investeringerne i boligmassen.

Det blev også understreget med sidste års forlængelse af stimulusprogrammet "Help to Buy" fra 2021 til 2023.

- Så der er en række faktorer, som gør, at vi ikke bliver så hårdt ramt, vurderer Michael T. Andersen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
09:58:01

 
7,14%
 
09:58:01

 
3,00%
 
09:58:01

 
2,64%
 
09:58:01

 
0,65%
 
09:58:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder