H&M mindsker overskud grundet svag salgsudvikling og prisnedsættelser

Udgivet den 27-03-2018  |  kl. 08:42  |  

Den svenske tøjkæde Hennes & Mauritz har leveret tilbagegang på de fleste poster i første kvartal for deres forskudte regnskabsår. Det er blandt andet på grund af en svag salgsudvikling og kraftige prisnedsættelser.

Det viser regnskabet, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Overskuddet er næsten halveret til 1372 mio. svenske kr. mod 2457 mio. svenske kr. i samme periode året før.

Omsætningen er stort set uændret i første kvartal, hvor koncernen omsatte for 46.181 mio. svenske kr. mod 46.985 mio. svenske kr. samme periode året før. Salget i USA er faldet med 11 pct. i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

- Den svage salgsudvikling og store prisnedsættelser har haft en kraftig negativ indvirkning på resultatet og rentabiliteten i første kvartal, skriver Hennes & Mauritz i regnskabet.

Driftsresultatet er gået tilbage og ligger en kende under forventningerne. Hennes & Mauritz landede et driftsresultat på 1208 mio. svenske kr. mod ventede 1260 mio. svenske kr. ifølge estimater fra SME Direkt. Til sammenligning landede den post på 3159 mio. svenske kr. året før.

- Modebranchens hurtige udvikling fortsætter. Som tidligere meddelt har starten på året været hård. 2018 er et omstillingsår for H&M-gruppen, da vi arbejder på at fremskynde vores omstilling for, at udnytte de muligheder som den hurtige digitalisering skaber, siger Karl-Johan Persson, der er administrerende direktør i Hennes & Mauritz.

Direktøren nævner i regnskabet, at blandt det usædvanligt kolde vintervejr har haft en negativ indvirkning på resultatet.

Hennes & Mauritz planlægger at fortsætte sin online ekspansion til Indien, som åbnede i marts, samt ved franchise i Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. For hele 2018 ventes der at blive lavet 220 nye butikker.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Report❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder