Home Depot nedjusterer: Aktien står til største fald i 11 år

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 12:24  |  

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot ser ud til at gå en hård dag i møde på aktiemarkedet. I formarkedet falder aktien ifølge Bloomberg News 7,1 pct., efter at selskabet er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Effektueres det fald, når markedet åbner, er det ifølge mediet det største fald for aktien i knap 11 år.

Home Depot nedjusterer i regnskabet sin forventning til årets udviklingen i det sammenlignelige salg, der er de butikker, der også var åbne sidste år. Her ventes salget nu at vokse 3,5 pct. Tidligere var forventningen en salgsvækst på omkring 4 pct.

Den samlede omsætning ventes nu at vokse 1,8 pct. i 2019, mens den tidligere forventning var en vækst på omkring 2,3 pct.

Home Depot solgte i tredje kvartal for 27,22 mia. dollar, hvilket var en spids under analytikernes forventning, der lød på 27,52 mia. dollar.

Omvendt var selskabets indtjening per aktie, der i kvartalet var 2,53 dollar, præcis som ventet i markedet ifølge Bloomberg News.

Salget i tredje kvartal var ifølge topchef Craig Menear under forventningerne, hvilket skyldtes timingen af forventede effekter af en stribe investeringer.

- Vi er stort set på rette spor med disse investeringer og har set positive resultater, men nogle af de fordele, der blev forventet i 2019, vil være længere tid om at materialisere sig end først ventet.

- Derfor opdaterer vi i dag vores forventning til salget i 2019, og vi gentager vores forventning til årets indtjening per aktie. Vi er opløftet af momentummet i vores forretning, og vi investerer for at udvide vores konkurrencefordele, siger han i en kommentar til regnskabet.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder