Ikke udsigt til krise i dansk boligbyggeri

Udgivet den 14-04-2008  |  kl. 14:01  |  

Finansieringsstrukturen på det danske boligmarked er forskellig fra USA’s, og i det lys er der ikke udsigt til, at det danske boligmarked kommer til at opleve en krise med boliginvesteringer, der styrtdykker, vurderer Danske Bank i publikationen Investering.

Udviklingen i byggeriet hænger tæt sammen med forholdet mellem byggeomkostninger og huspriser. Huspriserne er stagneret siden 2006, og byggeomkostningerne er steget kraftigt, men det er stadig fordelagtigt at bygge nyt.

Stemningsskiftet på boligmarkedet har imidlertid medført en ophobning af boliger til salg - ikke mindst i hovedstadsområdet. Det vil i en periode kunne reducere nybyggeriet, da nye projekter udskydes, så længe udbuddet af boliger i forvejen er stort.

Der er heldigvis hjælp at hente. Allerede i løbet af i år vil kombinationen af stigende disponible indkomster og faldende renter og boligpriser
bringe boligbyrden nedad. Det vil kunne stabilisere boligmarkedet og dermed boligbyggeriet.

Danske Analyse forventer derfor, at boligbyggeriet på kort sigt bremser op - med et fald på 3-5 pct. i år - men allerede i løbet af næste år vil boligbyggeriet kunne stabilisere sig. Altså noget, der derefter ligner nulvækst.

Udgivet af: NPinvestordk