Indsatser bærer frugt og renteløft hjælper Topdanmark mener topchef

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 14:06  |  
Arkiv: Foto

Topdanmark kom langt bedre ud af fjerde kvartal af 2021, end analytikerne havde regnet med, inden forsikringskoncernen i sidste uge opjusterede forventningerne.

Ifølge administrerende direktør Peter Hermann er der flere forhold, som er med til at trække op i resultatet i fjerde kvartal - herunder et mildt vejrlig og en positiv effekt af forskellige "indsatser".

Det forsikringstekniske resultat steg i fjerde kvartal markant til 469 mio. kr. fra 371 mio. kr. i samme periode sidste år. Det var langt over de 365 mio. kr., som analytikerne estimerede for kvartalet inden opjusteringen forleden.

- Vi har helt klart færre vejrskader, end vi normalt forventer. Fjerde kvartal er normalt et kvartal, hvor der er mange store vejrskader, storme, regn, skybrud osv. Dem har vi altså været forskånet for, siger Peter Hermann i et interview med MarketWire.

Derudover peger han på positive effekter af nogle at de tiltag, som selskabet har arbejdet med for at forbedre lønsomheden på nogle af sine produkter.

- Vi har forbedret resultaterne på nogle af vores produkter, herunder specielt husforsikring, som vi har kæmpet lidt og havde dårligere resultater med tidligere. Vi har haft forskellige indsatser med indkøbsaftaler og på, hvordan vi kunne forbedre risikoen osv. Det har helt klart også være et af elementerne, der har forbedret resultatet, forklarer Peter Hermann.

Han fremhæver også en positiv effekt af en stigende rente og effektiviseringer.

- Den stigende rente hjælper også på vores resultater, for når renten er højere, så skal vi afsætte lidt mindre på de skader, vi har. Vi har også haft nogle væsentligt lavere omkostninger i det her kvartal, når vi sammenligner med kvartalet sidste år - også som følge af nogle af de indsatser, vi laver på både at blive mere effektive og endnu bedre til at hjælpe vores kunder, siger Peter Hermann.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯