Ingen efterårsferie til investorerne: EU-topmøde og Fed bringer nyt

Udgivet den 15-10-2018  |  kl. 12:43  |  

Uge 42 står for mange i efterårsferiens tegn, men for investorerne er der flere grunde til at inddrage ferien. Der er således flere interessante begivenheder at holde øje med i løbet af ugen.

Blandt andet holder EU topmøde onsdag og torsdag, og der er lagt op til en interessant omgang, hvor en brexit-aftale måske kan rykke nærmere, mener rente-, valuta- og oliestrateg Jan Bylov fra Jyske Bank:

- Optimismen er generelt steget de sidste par uger, hvor der har været mere forsonlige udtalelser fra både britiske politikere og EU's folk, og pundet har da også styrket sig markant.

- Vores forventning er, at det vil lykkes at nå til enighed om en udtrædelsesaftale her i efteråret, men vi skal formentlig hen i november, inden den formelt falder på plads, skriver han i en analyse.

Onsdag kan der også komme fokus på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der kommer med detaljerne fra bankens seneste pengepolitiske møde. Her blev renten hævet med 0,25 pct.point, og Jan Bylov forventer at se en diskussion om, hvor det neutrale niveau for renten er:

- Dette er ganske vigtigt, fordi Fed vurderer, at de er nødsaget til at hæve renten over det niveau, mens rentemarkedet modsat vurderer, at Fed stopper på det niveau, skriver han.

KORREKTIONER ER IKKE UNORMALE

Sidste uge var hård for verdens aktiemarkeder, der tog et dyk. Det danske eliteindeks faldt fire ud af ugens fem handelsdage, og mandag falder C25 yderligere med 0,8 pct. kort efter middag.

Det er derfor også værd at holde øje med, hvorvidt markedet reagerer på de sidste par ugers fald, skriver seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea i en kommentar:

- Vi kommer ikke uden om et fortsat fokus på sidste uges udvikling på markederne, og at markederne i en tid fortsat vil være styret af investorstemningen, skriver han.

- I løbet af ugen bliver højdepunktet den amerikanske centralbanks referat af seneste rentemøde i september, hvor man ud over at hæve styringsrenten med 0,25 pct.point også justerede retorikken og de fremadrettede forventninger.

- Ugen vil også byde på rigeligt at holde øje med på den politiske front, hvor brexit-forhandlingerne og Italiens budgetforhandlinger med EU vil være i fokus i ugens løb, vurderer Andreas Østerheden.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Bonds❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder