Ingen klokkeklare signaler fra Draghi i Madrid

Udgivet den 24-05-2017  |  kl. 15:32  |  

Der kom onsdag ingen klare signaler fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, der talte ved et bankmøde i Madrid. Der var heller ikke nævneværdige reaktioner på finansmarkederne efterfølgende.

- Europæisk økonomi er på vej op fra de seneste års dybe hul. Alligevel har Den Europæiske Centralbank (ECB) intet hastværk med at hæve de rekordlave renter. Det var hovedbudskabet fra Draghi, vurderer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven.

- Investorerne var på forhånd spændt på, om Draghi ville komme med klare signaler om, hvad ECB vil gøre på det kommende rentemøde 8. juni. Men det skete ikke. Der kom ingen klokkeklare signaler fra Draghi, og det kan tages som udtryk for, at ECB vil holde kursen, vurderer cheføkonomen.

Han tror på, at ECB på det kommende rentemøde vil holde renten uændret og som planlagt fortsætte opkøbet af obligationer for 60 mia. euro i nye penge om måneden frem til udgangen af året.

- Men med den bedre situation i eurozonens økonomi vil Draghi sandsynligvis tage det første lille skridt mod højere renter ved ikke længere at sige, at renten om nødvendigt kan sænkes yderligere, skønner Jacob Graven, men understreger, at det ikke betyder, at en renteforhøjelse er på trapperne.

Det er ifølge ham kun et signal om, at næste renteændring efter al sandsynlighed bliver opad.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder