Internationale avisuddrag med Daimler, Disney og Smith & Wesson

Udgivet den 21-06-2018  |  kl. 06:32  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

DAIMLER SKYDER SKYLDEN FOR NEDJUSTERING PÅ HANDELSKRIG MELLEM USA OG KINA

Daimler er det første store selskab, der udsteder en nedjustering i kølvandet af nye kinesiske tariffer i handelskrigen initieret af USA. Den tyske bilproducent forventer nu, at indtjeningen i 2018 vil være "lidt under det foregående års niveau", i modsætning til en tidligere forventning om at indtjeningen vil stige en smule. (DAIMLER BLAMES PROFIT WARNING ON US-CHINA TRADE WAR)

DISNEY ØGER INDSATS I FOX-KAMP TIL 71,3 MIA. DOLLAR TILBUD

Walt Disney forsøger at afslutte budkrigen for størstedelen af 21st Century Fox ved at øge tilbuddet næsten 20 mia. dollar til 71,3 mia. dollar. Det overstiger et konkurrerende tilbud fra Comcast. (DISNEY UPS THE ANTE IN FOX FIGHT WITH NEW $71.3BN OFFER)

AKTIEKURSER SÆTTER REKORD EFTER NYE STIGNINGER I FAANG

"Faang"-klubben, der består af højtflyvende teknologiaktier, fortsætter med at presse det amerikanske aktiemarked op, med fire af de fem medlemmer på nye intra-dags rekorder onsdag, som hjælper S&P 500 til at rulle nogle af de seneste dages tab som følge af stigende handelsstriden tilbage. (SHARE PRICE RECORDS TOPPLE AS FAANGS POWER AHEAD)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

TRUMP I ZTE-FORHANDLINGER MED LOVGIVERE: 'VI ARBEJDER PÅ DET'

Præsident Donald Trump sagde onsdag, at han og kongrespolitikere arbejder på at tackle bekymringerne over en aftale mellem Washington og Beijing, der er indgået for at redde det kinesiske teleselskab ZTE, der er blevet anklaget for gentagne overtrædelser af sanktioner. (TRUMP ON ZTE TALKS WITH LAWMAKERS: 'WE'RE WORKING ON IT')

21ST CENTURY FOX ACCEPTERER HØJERE TILBUD FRA DISNEY

Walt Disney har øget tilbuddet på køb størstedelen af 21st Century Fox til mere end 71,3 mia. dollar i kontanter og aktier, hvilket overstiger et uopfordret tilbud fra rivalen Comcast og eskalerede budkrigen omkring de eftertragtede medieaktiver. (21ST CENTURY FOX AGREES TO HIGHER OFFER FROM DISNEY)

KINESISKE XIAOMI REDUCERER IPO

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi planlægger at rejse til 6 mia. dollar i det offentlige udbud i næste måned og sænker dermed udbuddet dramatisk, efter at planer om en dobbeltnotering på fastlands-Kina er blevet skrottet. (CHINA'S XIAOMI SCALES DOWN IPO)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

DISNEY ØGER BUD PÅ 21ST CENTURY FOX TIL 71,3 MIA. DOLLAR

Walt Disney har øger tilbuddet på 21st Century Fox markant, og ser ud til at vinde budkrigen med Comcast for Rupert Murdochs underholdningskonglomerat. 21st Century Fox oplyser, at selskabet har indgået en aftale med Disney og tilføjer, at de betragter det nye tilbud, der værdisættes til 71,3 mia. dollar, for at være "bedre end det tilbud", som Comcast fremsatte i sidste uge. (DISNEY UPS ITS BID FOR 21ST CENTURY FOX TO $71.3 BILLION)

SOUTH CHINA MORNING POST(WWW.SCMP.COM)

KINA KAN FINDE NYE OG ØDELÆGGENDE MÅDER AT SVARE USA I TAKT MED AT HANDELSKRIGEN ESKALERER

Beijing kan træffe foranstaltninger for at begrænse amerikanske investeringer i Kina og forlange, at kinesiske virksomheder ikke handler med amerikanske virksomheder, siger observatører, i takt med at handelsstriden mellem de to lande uddybes. (CHINA MAY FIND 'UNDERHANDED AND DAMAGING' WAYS TO HIT BACK AT US AS TRADE ROW DEEPENS

AMERIKANSKE DETAILHANDLERE VIL BEBREJDE "TRUMP-SKAT" FOR HØJERE PRISER SOM FØLGE AF HANDELSKRIG MELLEM USA OG KINA

Præsident Trumps trussel om takster blev alvorlige for den amerikanske detailhandel, der forbereder en koordineret og offentlig kampagne for at skyde skylden på USA's præsident Donald Trump. Virksomheder som Walmart og Nike har hidtil været undtaget for Trumps handelsstrid med Kina. Men det forventes at ændre sig, efter at Det Hvide Hus i denne uge overraskede ved at true taksterne på yderligere 200 milliarder dollar af import fra verdens næststørste økonomi. (US RETAILERS WILL BLAME 'TRUMP TAX' FOR HIGHER PRICES CAUSED BY US-CHINA TRADE WAR)

THE TIMES (WWW. THETIMES:COM):

TRUMP OG PUTIN PLANLÆGGER SAMTALER UNDER EUROPATUR

Præsident Donald Trump og præsident Vladimir Putin forbereder sig på at mødes under den amerikanske præsidents besøg i Europa i næste måned i et træk, hvilket forårsager alarm i Whitehall. Udsigten føjer til frygten for Trumps engagement i Nato og effekten for hans rejse til Storbritannien. Theresa May nægtede påstande om, at hun hare stillet spørgsmålstegn ved Storbritanniens status som en førende militærmagt sammen med USA, der er nøgleelement i det særlige forhold mellem de to lande. (TRUMP AND PUTIN PLAN TALKS DURING EUROPE TRIP)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW. TELEGRAPH. CO. UK:

TRUMPS MANGEL PÅ STRATEGISK VIDEN KAN UDLØSE EN TOTAL ØKONOMISK KRIG

Spørgsmålet for både investorer og diplomater er, om Donald Trump ønsker en handelsaftale med Kina, eller om hans uklare mål er en geostrategisk sejr gennem forsøg på at provokere Beijing til at eskalere "øje for øje" for at retfærdiggøre et forebyggende angreb på det kinesiske teknologimilitære kompleks, før det bliver umuligt. (TRUMP'S LACK OF STRATEGIC WISDOM MAY SPARK AN ALL-OUT ECONOMIC WAR)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

VÅBENPRODUCENT RAMT AF ET SKARPT SALGSDROP

"Trump-slump" slog til igen onsdag, da American Outdoor Brands Corporation - våbenproducenten der tidligere var kendt som Smith & Wesson, annoncerede et 40 pct. drop i salget. Resultaterne fulgte et trendsæt, der er sket i løbet af Trump-æra. Våbensalget er dykket, da truslen om strammere våbenlove er reduceret under den våbenglade præsident, og selskaberne har for store lagre og faldende indtægter. (TRUMP SLUMP': GUNMAKER AMERICAN OUTDOOR BRANDS HIT BY SHARP SALES DROP)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

THERESA UNDGÅR STØRRE NEDERLAG, EFTER AFVISNING AF MERE MAGT TIL PARLAMENTET I TILFÆLDE AF NO-BREXIT-DEAL

Theresa May har undveget et stort nederlag, efter at konservative oprørere undlod at forårsage et pinligt regeringsnederlag på grund af brexit-planerne. Et flertal i parlamentet på 16 blokerede et forslag, der ville have givet parlamentet mere magt til at dirigere premierministerens tilgang i tilfælde af udeblivelsen af en brexitaftale. (THERESA MAY AVOIDS MAJOR DEFEAT AS MPS REJECT VOTE TO GIVE PARLIAMENT MORE POWER IN EVENT OF NO DEAL)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

HANDELSBANKEN FORBEDRER LOVGIVNINGSMÆSSIG OVERENSSTEMMELSE EFTER HÅRD KRITIK

Efter den hårde kritik er Handelsbanken i færd med at danne en ny lovgivningsmæssig compliance-afdeling i Storbritannien. Det er en konsekvens af behovet for at styrke koordinationen, siger banken. (HANDELSBANKEN FÖRBÄTTRAR REGELEFTERLEVNAD EFTER HÅRDA KRITIKEN)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder