Internationale avisuddrag med Saudi Aramco, Spacex og Tiktok

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 06:32  |  

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

MEGAAFTALER GENOPLIVER FUSION OG OPKØB DA STORE VIRKSOMHEDER SMELTER SAMMEN

En række aftaler har ført til en genopblussen i fusions- og opkøbsaktiviteten siden begyndelsen af juli, hvor virksomheder har fået travlt med at forberede sig på recession og indgå aftaler, der ellers var lagt på hylden på grund af pandemien. (MEGADEALS LEAD M&A REVIVAL AS BIG COMPANIES BULK UP)

SAUDI ARAMCO FASTHOLDER UDBYTTE TRODS FALD I INDTJENINGEN

Saudi Aramco går videre med planen om at udbetale 75 mia. dollar i udbytte trods et kraftigt fald i indtjeningen, da energigruppen satser på et opsving i den pandemiramte oliesektor. (SAUDI ARAMCO STICKS TO DIVIDEND PLEDGE DESPITE PLUNGE IN EARNINGS)

JPMORGAN-RAPPORT AFSLØRER "DRAMATISKE" COVID-SKIFTE TIL ELEKTRONISK OBLIGATIONSHANDEL

Coronavirus-krisen har indledt et "dramatisk" skifte på verdens største obligationsmarked væk fra traditionel handel via telefon og over mod elektronisk gennemførsel ifølge rapport fra JPMorgan Chase. (JPMORGAN REPORT REVEALS 'DRAMATIC' COVID SHIFT TO ELECTRONIC BOND TRADING)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

STOR FORRETNINGSUDLEJER I FORHANDLINGER OM AMAZON-LAGRE I INDKØBSCENTRE

Simon Property Group har været i forhandlinger med Amazon om at konvertere visse Sears og J. C. Penney-butikker til Amazon-varehuse. (BIG LANDLORD IN TALKS TO PUT AMAZON WAREHOUSES IN MALLS)

TECH- OG FINANS-INSTITUTIONER SØGER AT REDDE TIKTOKS AMERIKANSKE OPERATIONER FRA FORBUD

Flere investerings- og teknologifirmaer undersøger potentielle aftaler for Tiktoks amerikanske operationer, som står over for et amerikansk forbud, men de er nødt til at overvinde forhindringer, der er mindst lige så høje som for den største bejler, Microsoft. TECH, FINANCIAL FIRMS EYE WAYS TO SAVE TIKTOK'S U.S. OPERATIONS FROM BAN)

SPACEX TÆTTERE PÅ MÅLET OM AT BLIVE LANGTIDS MILITÆR LANCERINGSUDBYDER

Elon Musks Spacex er kommet ind i en elitær gruppe af militærleverandører ved at vinde en multimilliarddollar-kontrakt, der gør det til en af Pentagons to primære satellit-lanceringsudbydere over det meste af det næste årti. (SPACEX ADVANCES GOAL OF BECOMING LONG-TERM MILITARY LAUNCH PROVIDER)

THE DAILY TELEGRAPH (TELEGRAPH.CO.UK)

NVIDIA OG ARM-FUSION KAN SKABE EN NY CHIPKONGE

Den amerikanske grafikchipproducent Nvidia øjner en global leder inden for halvlederindustrien, når Softbank indkasserer sin gevinst ved et salg af chipproducenten ARM. (NVIDIA AND ARM TIE-UP COULD CREATE A NEW KING OF CHIPS)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

UK STÅR TIL DEN DYBESTE ØKONOMISKE NEDTUR NOGENSINDE MED DET STØRSTE BNP-DROP I G7

Storbritanniens økonomi erklæres officielt i recession i denne uge for første gang siden finanskrisen i 2008, da coronavirus-udbruddet kaster landet ud i den dybeste nedtur nogensinde. (UK TO PLUNGE INTO DEEPEST SLUMP ON RECORD WITH WORST GDP DROP OF G7)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

AMERIKAS REGERING SUSPENDERER KODAK-LÅNEFORHANDLINGER

Kodaks lån på 765 mio. dollar er udskudt i øjeblikket, for selv før den officielle meddelelse af låneplanen steg selskabets aktier markant. Finanstilsynet er nu involveret. (AMERIKAS REGIERUNG SETZT GESPRÄCHE ÜBER KODAK-KREDIT AUS)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

HUAWEI STOPPER FREMSTILLING AF HIGH-END KIRIN 9000 SMARTPHONECHIPS GRUNDT AMERIKANSKE SANKTIONER

Den kinesiske telecomgigant Huawei stopper produktionen af de mest avancerede smartphonechips i september på grund af amerikanske sanktioner, der har forårsager et "stort tab". (HUAWEI TO STOP MAKING HIGH-END KIRIN 9000 SMARTPHONE CHIPS DUE TO U.S. SANCTIONS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

TENCENT-STØTTEDE BEIKE MOD AT REJSE 2 MIA. DOLLAR I NEW YORK

Den kinesiske online-ejendomsplatform KE Holdings, der er støttet af Tencent og SoftBank Group, er på udkig efter at rejse 2 mia. dollar i en amerikansk notering trods de accelererende spændinger mellem verdens to største økonomier. (BEIKE, WITH TENCENT AS BACKER, AIMS TO RAISE US$2 BILLION IN NEW YORK)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder