Internationale avisuddrag med Wechat, Tiktok og Alibaba

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 06:32  |  

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

TRUMP LIDER ET NEDERLAG EFTER AT CALIFORNISK DOMMER BLOKERER WECHAT-FORBUD

Ordren om, at Apple og Google skal fjerne Wechat fra app-butikkerne, er sat i bero, efter at en dommer i Californien midlertidigt har blokeret forbuddet mod den kinesiske medie-app. (TRUMP SUFFERS BLOW AFTER CALIFORNIA JUDGE BLOCKS WECHAT BAN)

TVIVL OM UDDANNELSESFOND I HJERTET AF DEN AMERIKANSKE TIKTOK-AFTALE

Præsident Donald Trump har velsignet Oracle's partnerskab med Bytedance om driften af Tiktok, men hans påstand om, at virksomhederne vil finansiere en "patriotisk" uddannelsesfond på 5 mia. dollar, har rejst spørgsmålstegn. (DOUBTS SURROUND 'EDUCATION FUND' AT HEART OF US TIKTOK DEAL)

AMERIKANSKE BANKER TRIMMER FORVENTNINGERNE TIL EN PERIODE MED LAVE RENTER

Amerikanske banker forbereder investorerne på en længere periode, hvor lave renter vil påvirke deres overskud. De fleste af landets største banker har trimmet deres prognoser for nettorenteindtægterne i år. (US BANKS TRIM EXPECTATIONS IN ERA OF LOW INTEREST RATES)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

TIKTOK-AFTALE GIVER SPØRGSMÅL I FORHOLD TIL SIKKERHED OG EJERSKAB

En aftale om at gøre Kinas populære Tiktok-app til et amerikansk firma står til at omforme det sociale medielandskab, selvom der fortsat er spørgsmål ved de sikkerhedsmæssige bekymringer. (TIKTOK DEAL FACES QUESTIONS OVER SECURITY, OWNERSHIP)

ALIBABA OG TENCENT LANCERER NYE IDEER FOR AT HOLDE KINAS BILPARK KØRENDE

Kinesiske techvirksomheder kredser om auto-reparationsbranchen, i et forsøg på at komme med i det vedligeholdelses boom som er opstået i takt med, at landets bilpark ældes. (ALIBABA OG TENCENT KICK THE TIRES ON A NEW IDEA--KEEPING CHINA'S JALOPIES ON THE ROAD)

TOPCHEFER BEGYNDER AT SATSE DA PANDEMIEN FORTSÆTTER

Da coronavirus-spredningen fortsætter i USA, har virksomhederne konkluderet, at de må leve med det og genopliver de nedlukkede operationelle planer og genfremsætter økonomiske mål. (CEOS START TO PLACE BIG BETS AS PANDEMIC GRINDS ON)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

ÆDELMETALKÆMPE AFSLØRER PLAN FOR BØRSNOTERING I LONDON

Guld- og sølvvirksomheden Wheaton Precious Metals har planer om en sekundær børsnotering i London parallelt med de eksisterende noteringer i Canada og New York. (PRECIOUS METALS GIANT TO UNVEIL PLAN FOR A LONDON STOCK LISTING)

THE DAILY TELEGRAPH (TELEGRAPH.CO.UK)

BRITISKE BANKER TILLOD EN STRØM AF BESKIDTE PENGE IFØLGE LÆKKEDE HEMMELIGE DOKUMENTER

En række større britiske banker tillod beskidte penge at strømme gennem deres konti. De britiske banker beskyldes i lækkede dokumenter for at lade svindlere og kriminelle hvidvaske penge. (UK BANKS ENABLED 'FLOW OF DIRTY MONEY' LEAKED SECRET FILES CLAIM)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

DOWNING STREET GÅR I SPIDSEN FOR SPILREFORMER

Downing Street har overtaget kontrollen over den kommende revurdering af lovgivningen om spil og gambling, der forventes lanceret inden for få uger. (DOWNING STREET TO SPEARHEAD GAMBLING REFORMS, SAY INSIDERS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

DAIMLER OVERHOLDER RETNINGSLINJERNE

Daimlers Board of Management for Integrity and Law har pacificeret flere Diesel-sager mod koncernen i USA. Imidlertid er det ikke slut, og der er fortsat udfordringer i den globale virksomhed. (DAIMLERS DIESEL GENÜGEN DEN RICHTLINIEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

KINA LANCERER SANKTIONER EFTER AMERIKANSKE TILTAG MOD TIKTOK OG WECHAT

Kina har lanceret en mekanisme, der gør det muligt at sanktionere udenlandske virksomheder og hæver indsatsen i teknologikrigen mod USA efter Washingtons tiltag til at bremse de populære kinesiske apps Tiktok og Wechat. (CHINA LAUNCHES SANCTIONS REGIME AFTER U.S. MOVES ON TIKTOK AND WECHAT)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

ET FORBUD MOD SMIC VIL PÅVIRKE HUAWEI, QUALCOMM OG SNESEVIS AF ANDRE

Trump-administrationen overvejer, om SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) skal sortlistes. (A BAN ON SMIC WILL AFFECT HUAWEI, QUALCOMM AND DOZENS OF OTHERS)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder