INTERVIEW - Brandts Klædefabrik: Penge til IT-investeringer er intet problem

Udgivet den 24-01-2000  |  kl. 12:42  |  

København--24. januar--NetPosten--Brandts Klædefabrik er ved at udvikle sig til et IT-investeringsselskab. I den nuværende situation er det kun ledelsesressourcer, der lægger en dæmper på ekspansionen - ikke pengene.

Det er intet problem at skaffe penge til IT-investeringer. Og det er heller ikke et problem at skaffe egnede projekter. Derimod er ledelsesressourcerne et problem. Det sagde adm. direktør i Brandts Klædefabrik, Ole Timm, mandag til NetPosten.

Brandts Klædefabrik er således ved at udvikle sig til et IT-investeringsselskab. I dag har selskabet meddelt, at man har købt netauktion.dk, og i fremtiden vil lignende opkøb finde sted. Direktøren ville ikke oplyse, hvor meget netauktion.dk har kostet, "men der er ikke tale om noget kæmpebeløb," sagde han. Man er dermed meget, meget langt fra det beløb på 80 mio. kr., som Jubii Auktioner blev købt for.

- Vi har sagt nej til penge, da vi ikke ønsker at få tilført dovne penge, som vi ikke kan sætte igang med at arbejde. Men vi har 34 mio. kr. i likviditet - klar til at sætte i nye virksomheder. Og det må gerne være virksomheder, der bare er på projekt-stadiet, sagde adm. direktør Ole Timm mandag til NetPosten.

For ham ser den ideelle ejerstruktur sådan ud, at Brandts Klædefabrik ejer 40 pct. af en virksomhed, en passiv investor ejer andre 40 pct., mens en ildsjæl ejer 20 pct. af virksomheden.

- Vi vil gerne aktivt påvirke virksomheden, men samtidig vil vi gerne have en passiv investor med, sagde Ole Timm.

Omkring selve problemet med ledelsesressourcerne sagde Ole Timm, at det tager tid, at få udviklet den styrke for Brandts Klædefabrik, men der arbejdes på at styrke selskabet på den front.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder