INTERVIEW - Pensionsbranchen maner til forsigtighed

Udgivet den 27-10-1998  |  kl. 13:37  |  

København--27. oktober--NetPosten--Brancheforeningen Rådet for Dansk Forsikring og Pension har tirsdag afholdt møde i det såkaldte Liv- og Pensionsudvalg, hvor parterne bl.a. drøftede fremtiden for branchen set i lyset af den globale økonomiske uro. Mødet skal også ses i lyset af sidste års kapløb mellem selskaberne om, at kunne tilbyde den højeste depot-rente.

På mødet var der generel enighed om, at branchen er nødsaget til, at udvise forsigtighed og dermed drøfte behovet for hensættelser grundigt i forbindelse med det kommende år.

Ifølge Anne Sejersen, der er fuldmægtig i Rådet for Dansk Forsikring og Pension, skete drøftelserne i forbindelse med den generelle økonomiske situation.

Anne Sejersen sagde tirsdag i et interview med NetPosten, at man selvfølgelig ikke har drøftet en egentlig fastsættelse af depot-renten, da dette strider mod konkurrencelovgivningen.

- Der har ikke været drøftelser om depot-renten på dagens møde. Mødet omhandlede generelle drøftelser, men det er da klart, at der fortsat er visse uoverensstemmelser i branchen vedrørende måden hvorpå depot-renten skal fastsættes.

I modstrid med resultaterne af dagens møde bringer dagbladet Børsen i tirsdagens udgave en artikel, hvori bl.a. koncerndirektør i Tryg-Baltica Ib Mardahl-Hansen udtaler, at selskabet ikke vil acceptere, at andre selskaber lægger sig på et højere niveau, hvad angår depotrenten. Afdelingsdirektør i Codan Liv, Frank Petersen, giver udtryk for samme holdning.

Dermed ser det ud til, at konkurrencen om at lægge sig højest i kapløbet om depot-renten kan udvikle sig på linie med sidste år, hvor slutniveuaet blev ganske højt.

Anne Sejersen ønskede ikke at kommentere mere specifikke drøftelser fra mødet, idet resultaterne af mødet først skal godkendes på Rådet for Dansk Forsikring og Pensions bestyrelsesmøde i november.

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
15:27:01

 
6,93%
 
15:27:01

 
1,92%
 
15:27:01

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,52%
 
15:27:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder