Intet USA-Kina topmøde inden told-deadline

Udgivet den 08-02-2019  |  kl. 06:34  |  

De to præsidenter fra henholdsvis Kina og USA, Xi Jinping og Donald Trump, vil ikke mødes, inden deadlinen på våbenhvilen i handelskrigen udløber den 1. marts.

Det skriver Bloomberg News.

- Nej.

Det var det korte svar, som Donald Trump torsdag havde til journalisterne i Det Hvide Hus, da han fik spørgsmålet om et topmøde med Xi Jinping i februar. Præsident Trump tilføjede dog, at de to måske vil mødes senere.

I januar fortalte Trump ellers, at der var en god chance for en aftale mellem de to lande, og at han planlagde at mødes med Xu i slutningen af februar.

Meldingen øger frygten for, at de to lande ikke vil nå til enighed om en aftale, når sandet i timeglasset for våbenhvilen, som de to præsidenter aftalte i november sidste år, løber ud.

Efter indgåelsen af våbenhvilen har de to lande sat sig til forhandlingsbordet i en mere struktureret proces, om end der i denne uge er mødepause. Den har også betydet, at planlagte toldforhøjelser fra USA's side på kinesiske varer for 200 mia. dollar fra 10 til 25 pct. blev udsat fra 1. januar til den 2. marts.

Tidligere torsdag fortalte Larry Kudlow, præsident Trumps vigtigste økonomiske rådgiver, til Fox Business, at der fortsat er "betydelig" afstand mellem USA og Kina i forhandlingerne i handelsstriden mellem de to lande.

De negative handelsmeldinger holde torsdag de amerikanske aktier i minus, hvor S&P 500-indekset er faldet med 1,2 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  macro❯  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder