Investorerne savner resultater fra Søren Skous nye Mærsk - citat

Udgivet den 19-02-2018  |  kl. 08:26  |  

Tirsdag skal Mærsk-topchef, Søren Skou, berolige selskabets utålmodige investorer ved den årlige kapitalmarkedsdag, der ventes at give et fingerpeg om den strategiske retning i A.P. Møller-Mærsk efter et år med opsplitning, skuffende indtjening og en fortsat stille udvikling i aktiekursen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Indtjeningsevnen i Mærsk er kommet under pres og kritikken hagler ned over selskabet, der de seneste ti år har haft en stort set flad aktiekurs. Tendensen har blandt andet fået tyske Berenberg til at anbefale bankens kunder at sælge Mærks-aktier.

- Udviklingen har simpelthen været dårligere end ved konkurrenterne, siger Simon Johannesen, porteføljeforvalter i pensionskassen KLP, der indtil i efteråret 2017 havde investeringer for 70 mio. kr. i Mærsk, til dagbladet Børsen.

Sidste år aflyste Mærsk sin kapitalmarkedsdag på grund af den opsplitning som selskabet er i gang med, hvor de energirelaterede dele bliver solgt fra for i stedet at fokusere på containerfragt.

Problemet er, at shippingforretningen har distanceret sig fra konkurrenterne. Mærsks ambition er altid at have en overskudsgrad, der er 5 pct. bedre end gennemsnittet ved konkurrenterne. I 2017 præsterede Mærsk dårligere end shippingrivalerne.

- Konkurrenterne har i dag bedre marginer. Mærsk var tidligere førende på marginer, men det er de ikke længere, siger Simon Johannesen til avisen.

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:45:02

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:45:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder