ISS/ABM: Stærkt signal og langsigtede mål vil løfte aktien

Udgivet den 10-12-2018  |  kl. 08:47  |  

ISS' nye strategi om frasalg af aktiviteter i flere problemfyldte lande samt en bonus til aktionærerne ses som positiv af Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm Brand Markets.

- ISS piller risiko ud og øger udlodningen, siger han til Ritzau Finans.

- Det er et stærkt signal fra ISS om simplificering og fokusering på nøglekunderne. Oven i kommer så lige glasur på kagen i form ekstra udbytte på 25 pct. af overskuddet fra frasalget. Og aktien vil klare sig bedre end markedet i dag, siger Michael Friis Jørgensen.

Analytikeren peger dog på, at salgsprocessen først går i gang nu. Til Bloomberg News siger Jeff Gravenhorst, administrerende direktør i ISS, at han regner med et provenu på 2-2,5 mia. kr.

I strategien lover ISS nu en organiske vækst på 4-6 pct. fra 2019 og frem. Og det er set stærkere signal, end koncernen hidtil har givet.

- Det var ventet, at væksten ville lande der i 2019. Men der er ikke sat tidsbegrænsning på, og en vækst på 4-6 pct. er højere, end markedets forventninger i 2020 og frem, siger Michael Friis Jørgensen.

- Det er positivt, at ISS nu garanterer en vækst fremadrettet, siger han.

ISS' aktier har fået en hård medfart i de seneste par uger - i slutningen af november kostede en aktie over 229 kr. mod en lukkekurs på 196,95 kr. fredag. Og flere udenlandske banker har haft selskabet gennem vridemaskinen og blandt andet skruet ned for anbefalingen på aktien.

- Der er ikke helt lukket for den negative case - men jeg tror, det vil blive taget godt imod, selv om der ikke er så meget andet om de øvrige marginer i strategien, siger Michael Friis Jørgensen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder