Italien/Sydbank: Lettelsens suk er en stakket frist

Udgivet den 28-05-2018  |  kl. 10:40  |  

Mandag morgen drager investorerne lettelsens suk, efter at den italienske præsident, Sergio Mattarella, har afvist at acceptere euroskeptikeren Paolo Savona som finansminister.

Det er mandag med til at sende italienske aktier i vejret, og renterne ned. Men det kan nå at ændre sig, lyder vurderingen.

- Den nuværende lettelse blandt investorerne kan meget vel være en stakket frist, siger Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, i en analyse.

Jacob Graven forklarer, at de to partier, der skal danne regering, Femstjernebevægelsen og Lega, kan vælge en finansminister, som præsidenten kan godkende. Ellers kan der blive indsat en teknokratregering indtil sidst i 2018, påpeger Jacob Graven.

- Et nyvalg vil sandsynligvis give endnu større opbakning til Femstjernebevægelsen og Lega, som dermed vil få et endnu stærkere mandat til at føre en eurokritisk politik.

Derfor vil investorerne fortsat fokusere på Italien i de kommende måneder.

- Ender det med nyvalg i efteråret, kan nervøsiteten blandt investorerne falde lidt på kort sigt, men risikerer at blusse kraftigt op frem mod og efter valget, siger Jacob Graven.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  macro❯  Italien❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,79%
 
09:22:01

 
7,71%
 
09:22:01

 
4,22%
 
09:22:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder