Japan/BoJ: Tankan-rapport viser vigende tillid i første kvartal

Udgivet den 01-04-2019  |  kl. 06:37  |  

Tilliden blandt de store japanske producenter var vigende i første kvartal og faldet ar større end forventet.

Det fremgår af den kvartalsvise Tankan-rapport fra den japanske centralbank, Bank of Japan, der opsummerer udsigterne blandt landets store industrivirksomheder.

Øjebliksbilledet af udviklingen i den japanske økonomi i rapporten viser et drop til 12 i første kvartal fra 19 i fjerde kvartal og mod økonomernes estimerede indeksværdi på 13.

For forventningsindekset er der tale om et fald til 8 mod økonomernes ventede indeks på 12 og fjerde kvartals indeks på 15.

Ses der på de store virksomheder uden for fremstillingssektoren, var den negative indstilling også dominerende for den nuværende aktivitet, der viser indeks 21, mens økonomerne havde estimeret 22 efter fjerde kvartals indeks på 24.

Samtidig var forventningerne til fremtiden uændret 20.

De store virksomheders investeringslyst er fortsat stigende, men i et lagt lavere tempo end tidligere. Virksomhederne har planer om hæve investeringerne med 1,2 pct. i det kommende år.

Investeringslysten viste en vækst på 14,3 pct. for tre måneder siden, mens økonomerne havde forudset en stigning på blot 0,7 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Japan❯ 

Relaterede nyheder