Japans centralbank venter fortsat lav inflation de næste år

Udgivet den 31-10-2018  |  kl. 07:13  |  

Samtidig med at Japans centralbank, Bank of Japan, har fastholdt sin nuværende pengepolitik, forudser bankens øverste folk, at landets inflation vil forblive under målsætningen på 2 pct. indtil i hvert fald tidligt i 2021.

Det rapporterer Bloomberg News onsdag, efter at Bank of Japan har udsendt sin seneste pengepolitiske meddelelse.

Med de svage inflationsudsigter og ønsket om at fastholde pengepolitikken for at støtte op om økonomien er den japanske centralbank godt på vej til at falde endnu længere efter sine pendanter i Europa og USA.

Her har centralbankerne - blandt andet på grund af stigende inflation - kunnet reducere i den meget lempelige pengepolitik og enten hæve rentesatserne eller tilbagerulle stimulerende programmer med opkøb af statsobligationer.

I Japan fortsætter centralbanken imidlertid med at opkøbe statsobligationer i et forsøg på at sætte gang i inflationen, og onsdag har Bank of Japan gentaget ambitionen om at blive ved med at købe statsobligationer for mange mia. yen om året.

Det ledende renteniveau i Japan blev fastholdt på minus 0,10 pct., hvilket også var ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  macro❯  Japan❯ 

Relaterede nyheder