Jeudan: WDI afviser præmie til Jeudan-aktionærer

Udgivet den 04-12-2012  |  kl. 15:48  |  

Oticon-fondens investeringsselskab William Demant Invest (WDI) har med tirsdagens køb af 33.000 aktier i Jeudan fået bestemmende indflydelse i ejendomsselskabet og som konsekvens har de øvrige aktionærer fået tilbud om at sælge deres aktier til WDI.

WDI ejer med dagens opkøb knap 42 pct. af stemmerne i Jeudan. Men selvom den ejerandel i praksis giver WDI bestemmende indflydelse er det ikke planen, at der skal ændres noget på strategien, understreger WDIs direktør Niels Jacobsen.

- Det er en virksomhed, der bliver drevet fantastisk flot. Man er kommet igennem vel den største ejendomskrise, der har været og er landet flot, siger Niels Jacobsen om baggrunden for, hvorfor WDI har ønsket at købe flere aktier i selskabet.

- Vi har tænkt os at fortsætte som gode ejere og gerne som gode ejere af en børsnoteret virksomhed. Det vil sige, at vi gerne vil have andre ejere med på den lange bane, siger Niels Jacobsen.

Han understreger, at WDI meget gerne vil købe flere aktier, selvom tilbuddet til de øvrige aktionærer ligger 5,50 kr. under dagens kurs på 443,50.

- Vi har bevidst ikke valgt at gøre det, som man normalt ville gøre, hvis man gerne vil overtage det hele, nemlig at give en overpris. Vi er ikke villige til at give en strategisk præmie for at få en særlig stor andel, siger Niels Jacobsen.

- Vi bliver ikke kede af det, hvis der er meget få, der vil sælge, og vi bliver heller ikke kede af det, hvis der er ganske mange, der vil.

Ud over investeringen i Jeudan ejer WDI cirka 60 pct. af den børsnoterede høreapparatfabrikant William Demant, hvor Niels Jacobsen også er administrerende direktør. Desuden ejer investeringsselskabet omkring 41 pct. af medicoselskabet Össur og knap 20 pct. af vindmølleparken Borkum Riffgrund.

Jeudan-aktien er overført til fondsbørsens observationsliste.

/ritzau/FINANS

Sine Schack Vestergaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:03:01

 
6,42%
 
11:03:01

 
5,60%
 
11:03:01

 
2,71%
 
11:03:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder