Jeudan/CEO: Kvartalet forløb som ventet - prisstigningerne flader lidt

Udgivet den 23-05-2018  |  kl. 12:00  |  
20180523115936473_org.jpg0Per Hallgren, der er administrerende direktør i Jeudan, vurderer, at priserne på kontorer flader ud.3

Ejendomsselskabet Jeudans drift har i de første tre måneder haft en vækst, som var forventet af ledelsen. Udviklingen på investeringsmarkedet ser ud til at blive lidt mere afdæmpet end de senere år, og det kan give ejendomsselskabet bedre muligheder for at købe op på et marked med stor konkurrence.

- Det er forløbet som ventet. Vi har pæn vækst i aktivitetsniveauet og 10 pct. vækst i det centrale nøgletal. Vi har som ventet styr på omkostningsudviklingen, og der er en fortsat lav rente, siger Jeudans administrerende direktør, Per Hallgren, til Ritzau Finans.

Det centrale nøgletal er resultatet før kurs- og værdireguleringer, EBVAT, der endte på 155 mio. kr. i første kvartal 2018 mod 141 mio. kr. samme periode sidste år.

På investeringsmarkedet har der været en meget opadgående priskurve de senere år, og Per Hallgren vurderer, at prisstigningerne ser ud til at flade lidt mere ud.

- Vi synes, at vi kan se, at prisstigningerne på kontorer flader lidt ud. De har en relativ beskeden udvikling - stadig en positiv udvikling - men mere beskeden end de senere år, og det er sådan set sundt nok. En mere afdæmpet prisudvikling giver en forbedret mulighed for at købe op, siger Per Hallgren.

Han tilføjer, at der stadigvæk er stor konkurrence i København, men også at interessen har bevæget sig lidt ud af hovedstaden.

På udlejningsmarkedet er der stadig en stor interesse for Jeudans lejemål. Selskabet har en udlejningsprocent på 99 pct. i København. Den høje udlejningsprocent betyder også, at selskabet i perioder har svært at ved at opfylde eksisterende kunders behov.

Det kan i løbet af 2018 betyde, at udlejningsprocenten bliver lidt lavere, men det er ikke noget, der bekymrer direktøren.

- Den kommer til at ligge mellem 97-100 pct., og det er helt efter bogen, siger Per Hallgren.

Han pointerer, at som samfundsøkonomien ser ud, så er faldet noget, der vil være midlertidigt.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,89%
 
17:00:01

 
2,35%
 
17:30:01

 
0,32%
 
17:00:01

 
-2,40%
 
19:23:01

 
-4,84%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder