Jeudan/CEO: Stabilitet i driften - men pilen peger opad

Udgivet den 23-11-2017  |  kl. 14:51  |  

Jeudans drift i årets første ni måneder giver på mange måder mindelser om samme periode sidste år, og stabilitet er også nøgleordet her og nu, mens det kommende år alt andet lige bør byde på fremgang.

- Der er sket flere ting. Vi har en stabil drift, kan man vel sige, og der er ro på alle fronter. Vi har en høj udlejningsprocent tæt på 99 pct. og har gennemført en del nye investeringer, siger administrerende direktør i Jeudan Per Hallgren til Ritzau Finans.

Driftsmæssigt har årets første ni måneder givet Jeudan et resultat før kurs- og værdireguleringer på 462 mio. kr. mod 470 mio. kr. i samme periode sidste år.

Til gengæld har Jeudan investeret en del mere i ejendomme i år, end det var tilfældet i hele 2016. Der er i år købt nye ejendomme i København for 1761 mio. kr., mens Jeudan sidste år købte mere beskedent ind for 806 mio. kr.

Samtidig har frasalget af ikke-strategiske ejendomme ligget nogenlunde på niveau med sidste år - på 404 mio. kr. mod 399 mio. kr. i hele 2016.

- Det er ofte tilfældigheder, der afgør det. Vi har hele tiden sagt, at vi er købere, hvis det rigtige er til salg til den rigtige pris. Så er det så sådan i år, at der i det område, vi gerne vil - det centrale København - har været en række gode attraktive kontorejendomme til salg til en pris, som vi synes, at vi har kunnet leve med, og derfor har vi slået til, siger Per Hallgren.

For hele 2017 venter Jeudan et overskud før kurs- og værdireguleringer på 600 mio. kr. mod 606 mio. kr. i 2016, men ejendomsinvesteringer bør alt andet lige kunne løfte resultatet næste år.

- Det kræver ikke den store indsigt at sige, at den bedre udlejningssituation og nye opkøb påvirker udviklingen positivt, siger Per Hallgren, der generelt har været vidne til positive vinde på det københavnske ejendomsmarked.

Dermed peger pilen umiddelbart også op, når Jeudan i forbindelse med årsregnskabet vanen tro kigger værdisætningen af sin ejendomsportefølje ekstra efter i sømmene.

- Afkastene er faldet og priserne er dermed steget lidt. Men da vi er langt fra færdige med at gennemgå vores portefølje i forbindelse med afslutningen af årsregnskabet, så vil det være uklogt at sige mere, end at det vil være svært at forestille sig andet, end at de (værdireguleringerne af ejendommene, red.) vil blive positive, siger Per Hallgren.

I 2016 opskrev Jeudan sine ejendomme med 1,5 pct. eller 310 mio. kr. Værdien af Jeudans ejendomme er i det seneste regnskab opgjort til over 22 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
18:01:01

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
18:01:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder