Jyske Bank lettet over stor fremdrift i Demant efter hackerangreb

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 09:25  |  
Arkiv: Foto

Demant-aktien er kommet i klar bedring, efter at selskabet mandag morgen skabte lettelse i markedet med sin periodemeddelelse for perioden frem til mandag, der knyttede flere tal og kommentarer til det hackerangreb, der ramte selskabet i starten af september.

Og hos Jyske Bank tolker analytikerne også meddelelsen som positiv, idet Demant igen synes at være på vej tilbage på vækstsporet efter et par måneder i nødberedskab som følge af ransomware-angrebet.

- Ifølge Demant viser væksten i engrosforretningen en klar bedring i november, hvilket giver anledning til lidt lettelse, da markedet havde frygtet, at hackerangrebet kunne trække spor ind i 2020, skriver analytiker Janne Vincent Kjær i et notat tirsdag.

- Meget tyder dog på, at væksten langt hen ad vejen er normaliseret, om end run-raten ikke er helt tilbage på det niveau, selskabet oprindeligt havde ventet før it-nedbruddet i september, fortsætter hun.

Analytikeren løfter sine estimater en smule efter meddelelsen, og kursmålet for Demant skrues også op i 200 kr. fra 190 kr. Samtidig gentages den neutrale anbefaling "hold".

Den væsentligste del i ligningen er, at Jyske Bank ikke ser nogen overvældende effekt fra hackerangrebet i den finansielle præstation næste år.

- Væksten gående ind i 2020 vil dog være lavere endoprindeligt planlagt, da Demant har mistet tid og momentum, og vi vil derfor være varsomme med at antage, at Demant fuldt ud vil være i stand til at vinde den tabte omsætning tilbage, skriver Janne Vincent Kjær.

Demant-aktien steg med 6,9 pct. oven på meddelelsen mandag, og tirsdag morgen fortsætter den frem med 0,1 pct. til 204,40 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder