Jyske/Nordea: Anbefaling får et løft efter frieri til Nordjyske Bank

Udgivet den 14-03-2018  |  kl. 07:35  |  
Arkiv: Foto

Nordea er blevet mindre skeptisk på Jyske Bank-aktien, efter at Silkeborg-banken tirsdag offentliggjorde et købstilbud på Nordjyske Bank.

Nordea har ifølge Bloomberg News hævet anbefalingen af aktien til "hold" fra "sælg".

Jyske Bank kunne tirsdag fortælle, at den vil byde 170 kr. per aktie for Nordjyske Bank, som den i forvejen ejer 38,47 pct. af.

Jyske Bank har forsøgt at skille sig af med aktieposten gennem 2017, men trods fire forsøg lykkedes det ikke, og derfor forsøger banken i stedet med et opkøbstilbud, der giver Nordjyske Bank-aktionærerne en præmie på 43 pct.

- Vi har forsøgt at regne præmien ud på baggrund af, hvad vi kan hente i stordriftsfordele, og vi tager højde for de indtægter, man mister - i hvert fald midlertidigt - hvis man går sammen med os, sagde Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, tirsdag.

- Det er en attraktiv kurs, som markedet har lagt sig tæt opad, og det er også en kurs, som ikke straffer Jyske Banks aktionærer. Så det er en god balance, vi har ramt, sagde han.

Flere analytikere har spekuleret i, at Jyske Banks købstilbud på de resterende aktier i Nordjyske Bank er et decideret forsøg på at starte en budkrig, men Anders Dams offentlige melding er, at banken først og fremmest er interesseret i at købe sin nordjyske lillebror.

- Skulle der så komme et bedre bud fra en anden side, som deres bestyrelse anbefaler, så må vi på det tidspunkt forholde os til det.

- Vi håber selvfølgelig, at de synes, at det tilbud, som vi er kommet med, og de drøftelser, som vi har med dem, kan munde ud i noget, der kan anbefales over for aktionærerne i Nordjyske Bank, sagde Anders Dam tirsdag.

Svenske SEB har også haft Jyske Bank under luppen efter tirsdagens nyhed og har gentaget sin købsanbefaling, mens kursmålet ifølge Bloomberg News er hævet til 410 kr. fra 399 kr. Jyske Bank-aktien steg tirsdag 1,9 pct. til 390,80 kr.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:01:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:01:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder