Jyske/tilsyn: Giver påbud for at sikre kontrollen med kunder

Udgivet den 09-11-2018  |  kl. 09:51  |  

Finanstilsynets kontrolbesøg i Jyske Bank for et år siden kaster en række påbud af sig til banken, selv om tilsynet konstaterer, at Jyske Bank allerede har brugt betydelige ressourcer på at styrke sine foranstaltninger mod hvidvask og terrorfinansiering.

Det fremgår af tilsynets redegørelse.

- Banken får påbud om at revidere sin risikovurdering og sin hvidvaskpolitik. Finanstilsynet konstaterer, at bankens risikovurdering og hvidvaskpolitik ikke i tilstrækkelig grad sætter rammerne for bankens risikoappetit på området eller for bankens risikobegrænsende foranstaltninger, skriver Finanstilsynet i redegørelse.

Tilsynet vurderer overordnet, at bankens iboende risiko for at blive misbrugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er høj.

Bankdirektør i Jyske Bank Peter Schleidt siger om inspektionen og påbuddene, at det har den allerhøjeste bevågenhed overalt i organisationen at undgå, at Jyske Bank misbruges til hvidvask.

- Banken anvender cirka 200 årsværk til forebyggelse og kontrol af hvidvask, og i 2018 forventer banken at foretage cirka 3000 underretninger om mistanke om hvidvask til Hvidvasksekretariatet, siger Peter Schleidt i en pressemeddelelse.

Jyske Bank får ligeledes et påbud om at sikre, at der er "tilstrækkelig uafhængighed mellem den hvidvaskansvarlige og compliancefunktionen."

- Finanstilsynet konstaterede, at den hvidvaskansvarlige organisatorisk refererer til chefen for bankens compliancefunktion, fremgår det af tilsynsrapporten.

Banken får også påbud om at sikre, at der er tilstrækkelige kontroller i forhold til datterselskabet i Gibraltar og i filialen i Hamborg. Derudover skal Jyske Bank sikre, at der gennemføres "tilstrækkelige kundekendskabsprocedurer ved etablering af grænseoverskridende korrespondentbankforbindelser."

Også forretningsgangen og systemer skal sikre, at banken fremover indhenter de informationer, den har brug for om en forretningsforbindelse.

Finanstilsynet skriver, at en stikprøvekontrol viste, at Jyske Bank ikke altid indhenter tilstrækkelig information om kunderne, inden et kundeforhold etableres.

Og slutteligt får Jyske Bank et påbud om at sikre, at overvågningen af elektroniske transaktioner tager oplysninger om kundeforholdets formål og beskaffenhed med.

- Banken har siden inspektionen arbejdet videre med at forbedre bankens foranstaltninger mod hvidvask og terrorfinansiering, og flere af de forhold, der rejses i redegørelsen, er nu løst, siger bankdirektør Peter Schleidt.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
22/04/19

 
8,93%
 
22/04/19

 
8,41%
 
22/04/19

 
3,64%
 
22/04/19

 
1,18%
 
22/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder