Kina: BNP-vækst var højere end ventet i første kvartal

Udgivet den 17-04-2019  |  kl. 06:37  |  

Den kinesiske økonomi voksede mere end ventet i årets første kvartal. Det fremgår af data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing, som er offentliggjort tidligt onsdag morgen.

Den kinesiske BNP-vækst landede på 6,4 pct. i årets første kvartal i forhold til samme periode året før. Blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var der ventet en vækst på 6,3 pct.

- Væksten i Kina er aftaget over de seneste år, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år. Men økonomien vokser dog fortsat i et imponerende tempo, skriver Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, i en kommentar.

Han peger på flere faktorer, der presser Kinas høje vækst - blandt andet handelsstriden med USA og en aftagende vækst på eksportmarkederne.

Onsdag morgen er der også kommet kinesiske marts-tal for industriproduktionen og detailsalget, som begge ligeledes var bedre end ventet af analytikerne.

Industriproduktionen steg 8,5 pct. på årsbasis mod ventede 5,9 pct., mens at detailsalget steg 8,7 pct. Her var ventet en vækst på 8,4 pct. af analytikerne.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder