Kina: Centralbank har enorm plads til tilpasning hvis handelskrig øges

Udgivet den 07-06-2019  |  kl. 06:34  |  

Kina har "enorm" plads til at tilpasse pengepolitikken, hvis handelskrigen med USA udvides. Det fastslår den kinesiske centralbankchef, Yi Gang, ifølge Bloomberg News fredag.

- Vi har masser af plads i renterne, masser af plads i reservekravene og også i den finanspolitiske værktøjskasse, så jeg mener, at der er enorm plads til tilpasninger, siger Yi Gang i et interview i Beijing.

People's Bank of Chinas topchef mener, at det er naturligt, at den kinesiske yuan er svækket lidt i kølvandet af handelskrigen.

- For nyligt er den (yuan) blevet lidt svagere på grund af det enorme pres fra amerikansk side. Handelskrigen vil lægge et midlertidigt tryk på yuan, men når støvet lægger sig, vil yuan fortsætte med at være meget stabil og relativt stærk i forhold til andre nye (markeders) valutaer, og endda også i forhold til konvertible valutaer, siger Yi Gang og fortsætter:

- Jeg er meget sikker på, at yuan fortsat vil være stabil på et mere eller mindre ligevægtsniveau. En lille smule fleksibilitet i kursen er godt for kinesisk økonomi og for den globale økonomi, fordi den giver en automatisk stabilisator for økonomien.

Yi Gang skal mødes med den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, i forbindelse med G20-mødet for finansministre og centralbankchefer i Japan i løbet af weekenden.

Mødet skal forsøge at bringe handelsforhandlingerne med USA tilbage på sporet, og Yi Gang vurderer det som sandsynligt, at der vil være en "produktiv snak som altid", omend forhandlinger om handelskrigen vil være "usikre og svære".

Mødet er det første offentligt annoncerede, siden handelsforhandlingerne faldt fra hinanden i sidste måned. Det kan bane vejen for et møde mellem præsident Donald Trump og præsident Xi Jinping, når de begge deltager i G20-topmødet i Japan i slutningen af måneden.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder