Kina fastholder nultolerance over for corona trods lempede regler

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 12:10  |  

Selv om Kina har lempet på landets strenge restriktioner og regler over for coronasmitte, er udgangspunktet fortsat en nultolerancepolitik.

Det har den kinesiske præsident, Xi Jinping, slået fast i forbindelse med et besøg til Wuhan, hvor covid-19 virusset for første gang blev opdaget.

Det skriver Bloomberg News.

Optimismen på aktiemarkederne var ellers stor, da Kina efter omfattende nedlukninger i foråret lempede på restriktionerne. Blandt andet er karantæneperioden for indrejsende blevet halveret, og der er blevet lavet standardiserede regler for massetest og nedlukninger.

Xi Jinping vurderer, at Kina er i stand til at opnå en "endelig sejr" over coronavirusset, og at en nultolerancepolitik fortsat er den mest effektive og økonomiske tilgang.

- Det er små skridt, der ikke markant ændrer Kinas overordnede holdning til covid-19, siger Louis Kuijs, der er cheføkonom for Asien og Stillehavsområdet hos S&P Global Ratings, til Bloomberg News.

- Så længe det overordnede princip er en dynamisk nultolerancepolitik, vil nye udbrud være en alvorlig risiko mod økonomien, lyder det videre.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  macro❯  Kina❯