KINA: Kinesisk finanstilsyn opfordrer storinvestorer til øget aktiekøb

Udgivet den 22-04-2022  |  kl. 06:43  |  

De kinesiske myndigheder har opfordret nogle af landets største investorer til at øge køb af aktier, for at optrappe indsatsen for at dæmme op for kursfald, der har sendt markedet til et toårigt lavpunkt.

Det er det kinesiske finanstilsyn, der har udstedt en "vejledning" på et møde med investorer inklusive landets gigantiske socialsikringsfond samtidig med at det toneangivende CSI 300-indeks droppede til det laveste niveau siden juni 2020.

Indekset ligger fredag så godt som uændret efter et indledende drop på 1,1 pct.

De kinesiske aktier har tabt omkring 2700 mia. dollar i markedsværdi i år, efter at den strenge nul-covid-politik og virksomhedsnedslag og aftagende økonomisk vækst har udløst bekymringer hos investorerne.

Et regeringsudvalg ledet af vicepremier Liu He udstedte i midten af sidste måned et omfattende sæt politiske løfter om at stabilisere de finansielle markeder, men hidtil har investorerne ikke fået meget andet end skuffelse over manglen på opfølgning.

- For at få en vending i stemningen er vi nødt til at se nogle oprigtige tiltag fra de politiske beslutningstagere, enten i form af en masse ekstra likviditet, en større ændring i Shanghai-situationen eller en anden massiv overraskelse, der kan puste nyt håb i markedet, siger kapitalforvalter Wang Yugang fra Beijing Axe Asset Management Co. ifølge Bloomberg News.

Torsdagsmødet var indkaldt af China Securities Regulatory Commission og er blevet fulgt op af en række artikler i statslige medier, der afspejles tillid til økonomien og de finansielle markederne.

Indsats understreger et stigende pres på myndighederne for at øge tilliden før den vigtige partikongres i oktober som forventes at bekræfte en præcedensbrydende tredje periode for den kinesiske præsident, Xi Jinping.

Det er ikke første gang, myndighederne opfordrer institutionelle investorer til at øge deres aktiebeholdning. En lignende "vejledning" blev udstedt for mindre end to uger siden samt i oktober 2019.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Kina❯  Shares❯