Kina: Officiel nulvækst i industrisektoren i juli

Udgivet den 03-08-2015  |  kl. 06:34  |  

Den kinesiske fremstillingssektor skuffede igen i juli, mens der fortsat er fremgang for serviceindustrien.

Det fremgår af de officielle PMI-data fra de kinesiske myndigheder, som blev offentliggjort lørdag. Til gengæld nedjusteres de private PMI-data for industrien.

Den officielle PMI-aflæsning for fremstillingssektoren viser et fald til 50,0 i juli fra junis 50,21 og mod analytikernes forventninger om et drop til 50,1.

Til gengæld viser PMI-aflæsningen for servicesektoren en stigning til 53,9 i juli fra 53,8 i juni i den officielle opgørelse.

Heller ikke den endelige opgørelse af PMI for fremstillingssektoren i Kina fra Caixin Media og Markit Economics giver meget positivt nyt.

Den endelige aflæsning viser et fald til 47,8 i juli fra 49,4 den foregående måned mandag morgen.

Den foreløbige aflæsning lød på et fald til 48,2 i juli, og nedjusteringen komme bag på prognosemagrene, der havde ventet en lille forbedring til 48,3 i den endelige aflæsning ifølge en Bloomberg-undersøgelse.

- Den væsentlig forskel mellem den endelige aflæsning og flash PMI (den foreløbige aflæsning, red.) kan være et resultat af Shanghai-aktiernes styrtdyk efter 24. juli, da flash PMI blev offentliggjort, vurderer økonom Jacqueline Rong, fra BNP Paribas i Beijing over for Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Makro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder