Kina. PBoC følger globale centralbanker og sænker renten

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 06:57  |  

Den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, har sænket renten på udlån til store banker som svar på forværringen i økonomien fra coronavirus-pandemien. Reduktionen er større end de normale justeringer.

Centralbankens 7-dages reporente sænkes til 2,2 pct. fra 2,4 pct., mens der samtidig indsprøjtes 50 mia. yuan i banksystemet.

Det bør ifølge centralbanken holde likviditeten på et tilstrækkeligt højt niveau til at hjælpe på de realøkonomiske forhold.

Rentereduktionen er den første fra Peoples Bank of China siden februar, og tiltaget er på linje med et løfte fra kommunistpartiets ledelse fredag om at øge støtten til økonomien gennem øget salg af statsgæld, da den indenlandske og internationale efterspørgsel falder grundet pandemien.

Samtidig bringer det centralbanken tættere på den linje som de globale centralbanker har indført med løs pengepolitik.

- Den større end sædvanlige rentenedsættelse er et udtryk for, at Kina er villig til at tilslutte sig det koordinerede konsortium for økonomisk stabilisering, siger økonom Raymond Yeung fra Australia & New Zealand Banking Group i Hong Kong Til Bloomberg News.

Også i Kina er de små og mellemstore virksomheder presset af manglende likviditet.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder