Kina/Danske: Coronavirusset kan ramme væksten betydeligt dette kvartal

Udgivet den 27-01-2020  |  kl. 12:23  |  

Udbredelsen af coronavirusset har trukket flere overskrifter de seneste uger, og det har også skabt nervøsitet på de finansielle markeder.

Selv om det er svært at vurdere, hvor stor en negativ effekt det har på økonomien, så er der ingen tvivl om, at Kinas økonomi vil være tynget.

Det vurderer Allan von Mehren, der er chefanalytiker med fokus på Kina hos Danske Bank.

- Da vi endnu ikke kender omfanget af krisen, og hvor meget den ender med at sprede sig, er det meget svært at sætte tal på, hvor hårdt økonomien rammes. Men der er ikke længere tvivl om, at kinesisk økonomi kan rammes ret betydeligt i første kvartal, skriver han i en kommentar.

- Vi forventer derfor at se store fald i kinesiske aktivitetstal i de kommende måneder. Det vil formentlig blive erstattet af højere vækstrater end ellers, når krisen er under kontrol. Men indtil videre ved vi ikke, hvor lang tid det tager, fortsætter han.

Natten til mandag dansk tid bekræftede myndighederne i Kina, at yderligere 24 er døde af coronavirusset. Det bringer det samlede dødstal i Kina op på 80.

Virusset har også bredt sig til andre dele af verden. Både i en række asiatiske lande såsom Malaysia, Japan og Singapore er virusset konstateret. Der er fundet bekræftet tilfælde i Australien, USA og Frankrig.

- Spredningen af virussen går desværre hurtigere end først antaget, og det har øget usikkerheden betydeligt om, hvor omfattende krisen kan blive, skriver Allan von Mehren.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Seneste nyheder