Kinas centralbank vil ændre yuan-kursberegninger

Udgivet den 29-05-2017  |  kl. 06:36  |  

De kinesiske monetære myndigheder planlægger at ændre beregningsmåden fra den daglige referencesats for yuan mod dollar. De skal tilføjes en "kontracyklisk justeringsfaktor", der kan reducere effekten af store markedsudsving.

Det fremgår af informationer til bankerne fra de pengepolitiske myndigheder ifølge flere nyhedsbureauer.

Fastsættelsen skal fremover tage hensyn til den foregående dags officielle slutkurs kl. 16.30 lokal tid samt de ændringer i kurven af valutaer, der måtte være opstået.

Bankerne er i gang med tilpasning og test af deres modeller og vil begynde at levere kurser efter det nye system snart.

Tilpasningen vurderes at hæmme volatiliteten i yuan og reducere markedskræfternes rolle ved fastsættelsen af valutakursen. Kina har giver en stabil yuan første prioritet i forsøget på at hæmme kapitaludstrømninger og forhindre økonomiske chokvirkninger, inden den vigtige omrokering af den politiske ledelse gennemføres i det kommunistiske parti i slutningen af 2017.

- Den kontracykliske justeringsfaktor lyder som en øget rolle for, at noteringskursen bliver flyttet væk fra, hvor markeder ville fastsætte den. Myndighedernes tiltag giver indtryk af, at de er mere bekymrede over yuan-stabilitet, end hvad der fremgår af deres offentlige udtalelser, vurderer valutastrateg Sean Callow fra Westpac Banking Corp til Bloomberg News.

I løbet af de seneste par uger har den kinesiske centralbank, People's Bank of China, konsekvent sat en højere referencekurs, end hvad analytikerne forventede. Markedsdeltagerne har reageret ved at svække yuan i spotmarkedet, hvilket har resulteret i en større kløft mellem noteringen og yuans officiel slutkurs.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
10:49:01

 
5,44%
 
10:49:01

 
3,12%
 
10:49:01

 
2,94%
 
10:49:01

 
2,23%
 
10:49:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder