Kina/Sydbank: Hård coronakurs dæmper farten i økonomien

Udgivet den 17-01-2022  |  kl. 07:45  |  

Kinas økonomi buldrer ikke så hurtigt frem som tidligere og er blandt andet påvirket af landets hårde kurs for at inddæmme smittespredning med covid-19.

Det skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar til mandagens tal for udviklingen i Kinas bruttonationalprodukt, BNP, i fjerde kvartal.

- En benhård nultolerancepolitik og usikkerhed på boligmarkedet sænker farten i den kinesiske økonomi. Det tynger også den globale vækst, skriver han.

I de seneste måneder har store provinser i Kina været underlagt lokale nedlukninger. Senest er den store Ningbo-havn igen påvirket af nultolerancepolitikken - ligesom det var tilfældet i slutningen af 2021.

Det lægger maksimalt pres på forsyningskæderne, tilføjer Mathias Dollerup Sproegel.

Det kinesiske bruttonationalprodukt voksede i fjerde kvartal med 4,0 pct. på årsbasis. Dermed aftog væksten i forhold til kvartalet før, da den blev opgjort til 4,9 pct. For hele 2021 blev facit en vækst på 8,1 pct. mod 9,8 pct. året før.

I 2022 venter Sydbank at se et yderligere fald i det kinesiske BNP til omkring 5 pct. Det skyleds ikke mindst en forventning om en fortsættelse af covid-nultolerancepolitikken, og at de kinesiske vacciner har vist sig at være langt mindre effektive end de vestlige vacciner.

- Vi venter derfor, at den underliggende økonomiske vækst vil tiltage en anelse i de kommende kvartaler, men stadig være hæmmet af nultolerancepolitikken og usikkerheden på boligmarkedet, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  macro❯  Kina❯