Kinesisk bilproducent får klø af Daimler-forlydender

Udgivet den 05-12-2018  |  kl. 06:34  |  

Den kinesiske bilproducent BAIC Motor Corp styrtdykker på børsen i Hongkong onsdag, hvor aktien lagde ud med et fald på over 13 pct. efter en Bloomberg-rapport om, at tyske Daimler overvejer at øge ejerandelen i joint venturet med det kinesiske selskab.

En forøgelse af aktieandelen vil ekkoe et tilsvarende skridt fra BMW, som i oktober betalte 3,6 mia. euro for at overtage kontrollen over det kinesiske joint venture med Brilliance China Automotive Holdings.

Overtagelsen medførte et kurstab i Brilliances kinesiske aktier på næsten 30 pct., da analytikere vurderer, at aftalen vil reducere Brilliances langsigtede værdi væsentligt.

Det er Beijings reduktion af de hidtidige stramme udenlandske ejerskabsregler, der begrænsede ejerskab til under 50 pct., som får de udenlandske bilfabrikanter til at forsøge at komme nærmere på verdens største automarked.

Daimler har vist interesse for at øge sin andel i joint venture-selskabet til mindst 65 pct. fra 49 pct. ifølge velinformerede kilder.

Det tyske finanshus Bankhaus Lampe vurderer, at en forøgelse af ejerandelen på 16 pct.point i venture-virksomheden vil blive værdisat til mellem 2,3 og 3 mia. euro.

Daimler ønsker over for Reuters ikke at kommentere forlydenderne, med henvisning til at man ikke kommenterer spekulationer, men tilføjer, at bilkoncernen er tilfreds med den succesrige etablering i Kina og med partnerskaberne.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder