Kinesisk udsalg af T-bond er ikke usandsynlig

Udgivet den 15-05-2019  |  kl. 06:34  |  

Tanken om, at Kina ville dumpe den 1100 mia. dollar store beholdning af amerikanske statspapirer - T-bonds - som gengæld for amerikanske tariffer er ofte blevet afvist som usandsynlig.

Det ses, som at skyde sig selv i foden, da det ville forårsage større skade på Kinas økonomi end på den amerikanske.

Men alligevel kan den cirkulerende frygt i de globale finansielle markeder føre til, at Beijing reducerer beholdningen af T-bonds - ikke som gengæld men for at forsvare den kinesiske valuta hvis den skulle komme i en nedadgående kursspiral og ultimativ et frit fald.

T-bonds som våben i handelsstriden dukkede op til overfladen mandag, hvor det forlød, at kinesiske økonomer "diskuterer muligheden for dumping" af "amerikansk statsgæld.

Meldingen kom efter handelsforhandlinger i sidste uge sluttede uden en aftale og USA's præsident Trumf hævede tarifferne, mens Beijing mandag sagde, at man vil øge tolden på amerikaner varer som gengæld.

- Et kinesiske udsalg af amerikanske statsobligationer er en risiko, men det vil ikke have ret meget at gøre med gengældelse for takster, men mere at gøre med at styre deres valuta, siger vicecheføkonom Gene Tannuzzo fra Columbia Threadneedle Investments til Bloomberg News.

Indtil videre har kapitalstrømmene været til at kontrollere, men hvis udstrømningen tager til, kan tingene ændres meget hurtigt og udvikle sig til en decideret valutakrise.

- Hvis udstrømningen er hurtigere, end kineserne vil have det, og de skal forsvare yuan, så er de nødt til at sælge amerikanske statspapirer, siger Gene Tannuzzo.

Offshore-yuan er faldet 2,4 pct. i indeværende måned, efter at handelskrigen intensiveredes.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder