Komité overvejer aktieoptioner til danske bestyrelser - citat

Udgivet den 02-06-2017  |  kl. 15:27  |  

I dag er der ikke kutyme for at aflønne bestyrelsesmedlemmer i danske børsnoterede virksomheder med aktieoptioner.

Men hvis virksomhederne herhjemme skal blive ved med at kunne tiltrække dygtige folk til bestyrelserne, så kan en ændring på området være en af løsningerne, lyder det fra Komitéen for God Selskabsledelse.

Komitéen, der arbejder for at fremme udviklingen i god selskabsledelse i børsnoterede danske selskaber, hæfter sig blandt andet ved, at der i udlandet er en stigende tendens til optioner eller bonus til bestyrelsen.

- Og hvis danske virksomheder skal kunne tiltrække dygtige udlændinge, bliver vi nødt til at have samme aflønningsmuligheder for bestyrelserne. Ellers risikerer vi, at de siger nej tak til bestyrelsesposter i danske selskaber.

- Så der vil komme et øget pres på de danske selskaber for at kunne tilbyde den slags lønordninger, siger Lars Frederiksen, der er bestyrelsesformand for både komitéen og Matas, i et interview med Økonomisk Ugebrev.

På spørgsmålet om hvorvidt tiltaget kan få en bestyrelse til at tænke i kortsigtede gevinster, svarer Lars Frederiksen, at det naturligvis er vigtigt, at en bestyrelse ikke motiveres til dette.

- I den slags ordninger skal der være en lang optjeningsperiode, eksempelvis 3-5 år, så det i højere grad er langsigtede resultater, der tæller. Så der er nogle gode værktøjer til at imødegå kortsigtet tænkning.

- En anden mulighed er, at bestyrelsen i højere grad aflønnes med aktier som en del af det faste honorar. Fordelen her er, at der bliver større sammenhæng mellem bestyrelsens og aktionærernes økonomiske interesser. Det er også en mulighed, så det kunne man sagtens forestille sig bliver indarbejdet i nye anbefalinger, siger han.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:25:02

 
0,04%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:25:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder