KORR: Freetrailers omsætning vokser men driften halter - forventninger nedjusteres

Udgivet den 25-05-2023  |  kl. 15:46  |  

KORR: 2. afs: 30 mio. rettet til 3 mio.

Freetrailer, der udlejer trailere og ladcykler i samarbejde med blandt andet IKEA , Silvan , ILVA og Føtex, havde en vækst i omsætningen i tredje kvartal på 10 pct. i forhold til perioden sidste år til 17 mio. kr.

Driftsresultatet, EBITDA, var på negative 1,8 mio. kr. mod et plus på 1,9 mio. kr. i tredje kvartal sidste år. Det skyldes engangsomkostninger til omstrukturering samt valutakursudvikling på samlet minus 3 mio. kr., oplyses det.

Freetrailer vil nu ændre på strategien for trailersalget, da de kan holde længere end hidtil antaget. Og det vil på længere sigt give en bedre driftsøkonomi.

- Efter en gennemgang af levetid og holdbarhed på vores udlejningsprodukter, har vi strategisk valgt at forlænge den driftsmæssige levetid af vores trailere, således at trailerne er aktive i en længere periode for udlejning frem for den nuværende praksis, hvor trailere blev solgt til tredje part, når trailerne kun var 2-4 år gamle, fremgår det af regnskabet.

Det vil betyde en negativ éngangseffekt i niveauet 2 mio. kr. i 2022/23, da vi i modsætning til tidligere år ikke i større omfang gennemfører salg af brugte trailere i perioden 1/1 til 30/6.

Derfor skrues der også ned for forventningerne til omsætning for 2022/23 til 74-77 mio. kr. mod før 76-80 mio. kr. EBITDA forventes i niveauet 8-10 mio. kr. mod tidligere ventet 10-13 mio. kr.

Af regnskabet fremgår det, at Freetrailer ser "positive takter for aktivitetsniveauet i Q4, som traditionelt er højsæson":

- Vi venter at være tilbage på vækstrater over 20 pct. i omsætning. April var med 87.898 udlejninger den bedste måned nogensinde i Freetrailer. Samlet set var antal udlejninger 22,3 pct. bedre i april end samme periode sidste år, skriver selskabet.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen