KORR: Regnskabssæsonen byder på lønstigninger hos C25-chefer - citat

Udgivet den 14-02-2019  |  kl. 12:22  |  
FLSmidth

(Korrektion: Præcisering i afsnit tre om lønstigningen hos Novo Nordisk. Tilføjet afsnit fire og fem. Telegram oprindeligt udsendt tirsdag.)

Lønpakkerne hos topcheferne i nogle af landets største børsnoterede selskaber er på blot to år steget massivt. ATP kalder det en lønstigningstakt, der ikke bør fortsætte.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Hos Carlsberg er lønpakken for selskabets administrerende direktør, Cees 't Hart, steget med 45 pct. over de sidste to år til 52,5 mio. kr., mens FLSmidths topchef, Thomas Schulz, på to år har haft en lønstigning på 58 pct.

Hos Novo Nordisk er lønpakken til selskabets administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, vokset til 41,3 mio. kr. i 2018.

Det er en stigning fra 2016, hvor Lars Rebien Sørensen var direktør. Men Novo Nordisk oplyste ikke størrelsen af aktieincitamentsordningen dengang, hvilket gør det vanskeligt at sammenligne den samlede løn i perioden.

Hverken Novo Nordisk eller FLSmidth har ønsket at kommentere lønstigningerne til Børsen. Det har Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, derimod. I en e-mail til Børsen forklarer han, at lønstigningerne afspejler de indgåede kontrakter, der er tæt forbundet med resultaterne.

- Carlsberg har gennemgået en fantastisk forvandling, og vederlaget til cheferne afspejler, at de i særdeleshed har leveret på vores finansielle mål, skriver Flemming Besenbacher til Børsen.

Danmarks største pensionsselskab, ATP, der blandt andet investerer i Carlsberg og Novo Nordisk, forholder sig kritisk over for lønstigningerne. I en e-mail til Børsen skriver selskabets underdirektør, Claus Berner Møller, at de sidste års lønstigninger er udtryk for en lønstigningstakt, som ATP ikke mener bør fortsætte.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder