KORR: USA/aktier: Rekordforsøget glippede selv om Microsoft trak op

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 22:38  |  

(retter slutniveau for S&P 500, red)

De toneangivende amerikanske aktieindeks endte torsdag middag i stort set uændrede niveauer, da pæne stigninger midt på dagen blev ædt op i den sene handel. Microsoft, som godkendte et gigantisk aktietilbagekøbsprogram og øgede udbyttet, gjorde ellers sit til at trække markedet højere.

De amerikanske aktier fik et tidligt løft, hvilket ifølge Bloomberg News blandt andet skyldtes, at præsident Donald Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow, meldte om en bedret stemning i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Markedet vendte dog igen 180 grader, da en kinesisk avis senere citerede en amerikanske embedsmand, der truede med endnu højere told på kinesiske varer.

S&P 500-indekset, der en overgang lå blot 0,1 pct. fra lukkerekorden på 3025,86, sluttede praktisk set uændret i 3006,79 - en stigning på 0,06 point.

Dow Jones-indekset faldt 0,2 pct., mens Nasdaq-indekset akkurat steg med 0,1 pct.

GIGANTISK TILBAGEKØBSPROGRAM

Blandt selskaberne var der fokus på Microsoft, efter at ledelsen godkendte et tilbagekøbsprogram af egne aktier til en værdi af 40 mia. dollar.

Samtidig blev koncernens kvartalsudbytte hævet med næsten 11 pct. - eller med 5 cent til 51 cent per aktie. Det nye tilbagekøbsprogram er uden en fast afslutningsdato, og det afløser et tilsvarende tilbagekøb vedtaget for præcis tre år siden på ligeledes 40 mia. dollar.

Microsoft steg 1,8 pct.

Ud over Microsoft sendte også detailkæden Target en gaveregn i retning af aktionærerne i form af et tilbagekøbsprogram til en værdi af 5 mia. dollar. Investorerne kvitterede ved at sende aktien 0,8 pct. højere.

PRES PÅ STÅLAKTIER

Imens havde U.S. Steel en særdeles dårlig dag på aktiemarkedet, efter at selskabet efter børslukketid onsdag kom med en skuffende prognose for tredje kvartal.

Flere finanshuse var siden ude med riven og sænkede kursmålet for aktien, som ved lukketid var blevet rundbarberet med 11,1 pct.

Peer-selskaber som AK Steel Holding, Nucor Corp faldt også, mens Steel Dynamics gik fri.

I en anden del af råvaresektoren, var der god interesse for olieaktierne, efter at olieprisen genoptog den opadgående kurve efter weekendens droneangreb på saudiske olieanlæg.

Oliemarkedet faldt ellers noget til ro tirsdag og onsdag, men angiveligt overvejer Saudi-Arabien nu selv at købe olie i markedet, og den nyhed drev prisen på olie lidt højere torsdag.

Blandt olieaktierne steg Halliburton og Occidential Petroleum henholdsvis 0,5 pct. og 2,6 pct.

REGNSKAB UDLØSER FALD

Fra regnskabsfronten var der nyt fra Darden Restaurants, der blandt andet driver steakrestauranter og en kæde af italienske spisesteder under navnet Olive Garden.

Selskabets omsætning fra restauranter, der har været åbne i mindst et år, steg med 0,9 pct. i første kvartal af 2019/29 mod ventet 1,3 pct. ifølge Bloomberg News. Til gengæld var indtjeningen per aktie en anelse større end ventet, men aktien faldt ikke desto mindre med lidt over 5 pct.

Imens var der rift om Ping Identity på softwareselskabets debutdag på børsen. Aktien lukkede i 20,06 dollar - næsten 34 pct. over afregningsprisen på 15 dollar.

AIRBNB PÅ VEJ PÅ BØRSEN

Blandt torsdagens store børsnyheder var desuden en kommende børsnotering af Airbnb. Selskabet skrev i en kortfattet meddelelse, at det agter at gå på børsen i 2020.

Selskabet har tidligere luftet ideen om at gå på børsen, og Bloomberg skrev tidligere i år, at det er vurderet til at gå på børsen til en værdi på 31 milliarder dollar.

Airbnb omsatte i andet kvartal for mere end 1 mia. dollar, oplyste selskabet i sidste uge. Det er blot anden gang i selskabets historie, at omsætningen i et kvartal runder den milepæl.

Fra nøgletalsfronten kom der torsdag godt nyt.

Ugens tal for nytilmeldte ledige viste 208.000, hvilket var færre end de ventede 213.000. Samtidig viste erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia et fald til 12,0 i september fra 16,8 måneden før. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på 10,5.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder