KORR: USA/middag: Stærke jobtal skaber begejstring på aktiemarkedet

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 20:19  |  

(Korr: Tidspunkt rettet i første linje, andet afsnit)

En overraskende stærk jobrapport har sendt de amerikanske aktier på vinderkurs fredag, hvor investorerne også kan fejre godt nyt på handelsfronten.

Fredag omkring klokken 12.30 amerikansk østkysttid sendes de toneangivende indeks nærmere rekordniveauerne fra sidste uge. S&P 500-indekset stiger 1 pct., Dow Jones-indekset ligger 1,2 pct. højere, og Nasdaq-indekset ligger med en gevinst på 1 pct.

Det er især en bomstærk jobrapport, der har skabt begejstring blandt investorerne. Økonomer havde ventet, at beskæftigelsen i USA voksede med 180.000 uden for landbruget i november, men statistikken var langt mere opløftende og viste en stigning på 266.000.

Samtidig faldt arbejdsløsheden til 3,5 pct. fra 3,6 pct. i oktober. Her havde økonomerne ventet en uændret arbejdsløshed, ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Det er en rigtig god nyhed, at det amerikanske jobmarked stadig ser robust ud. Vi og andre har tidligere frygtet, at jobvæksten i USA var ved at bremse op, fordi en række "bløde" indikatorer har peget i den retning, men indtil videre har frygten altså være ubegrundet, skriver Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, i en kommentar.

Ud over jobtallene kan investorerne glæde sig over, at de seneste meldinger på handelsområdet også sørger for en positiv undertone.

Kina har taget en varslet toldforhøjelse på amerikanske landbrugsprodukter af bordet, og USA's præsident, Donald Trump, har de seneste dage givet udtryk for, at det går fremad i forhandlingerne mellem de to lande.

STORE REAKTIONER PÅ REGNSKABER

Fra regnskabsfronten er der nyt fra online-marketingvirksomheden, Yext, der falder med over 16,4 pct. ved middagstid i USA. Regnskabet viser øgede udgifter til personale og et underskud på 42,7 mio. dollar i tredje kvartal. Det er 86 pct. værre end i samme periode sidste år.

Langt bedre er skokæden Genesco sluppet fra sin regnskabsaflæggelse, der har sendt aktien op med 32,9 pct.

Genesco kom ud af tredje kvartal med et overskud per aktie på 1,33 dollar, mens analytikere blot havde sat næsen op efter et resultat på 1,08 dollar. Ledelsen har desuden opjusteret forventningerne til årets resultat til 4,10-4,40 dollar per aktie fra 3,80-4,20 dollar.

Kosmetikkæden Ulta Beauty springer også frem på børsen, efter at selskabet torsdag efter børslukketid offentliggjorde et regnskab for årets tredje kvartal, der viste sig at være bedre end ventet af analytikerne.

Selskabet endte kvartalet med en indtjening per aktie på 2,25 dollar, og det overgik indtjeningen på 2,13 dollar per aktie, som analytikerne havde sat næsen op efter. Det viser estimater indsamlet af Refinitiv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig voksede det sammenlignelige salg - det vil sige salget i de butikker, der også var åbne i samme periode sidste år - med 3,2 pct. i tredje kvartal, hvilket stort set var på linje med analytikernes forventning om en sammenlignelig salgsvækst på 3,1 pct.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters nyder selskabet, der driver en lang række kosmetikbutikker i USA, godt af en øget efterspørgsel efter skønhedsprodukter, som kendisser står bag - eksempelvis kosmetikserien fra Kylie Jenner, som blev verdensberømt igennem realityprogrammet "Keeping Up with The Kardashians".

Efter regnskabet har børshusene Barclays, Stifel, JPMorgan og Wells Fargo løftet kursmålet for Ulta Beauty-aktien, der fredag ved middagstid stiger 12,8 pct.

Og så er elbilproducenten Tesla fremme med godt nyt fra Kina. Selskabets model 3 har fået bevilget statstilskud i Kina, hvor bilen også produceres, rapporterer Reuters. Aktien stiger 2,1 pct. ved middagstid.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder