KORR: Valuta: Pund når højeste niveau i et år efter højt inflationstal

Udgivet den 12-09-2017  |  kl. 16:49  |  

(rettet tal for kerneinflation i andet afsnit, red.)

Det britiske pund styrkes tirsdag til det højeste niveau over for dollar i et år, efter at offentliggørelsen af tal for udviklingen i forbrugerpriserne i Storbritannien viste den største kerneinflation siden 2011.

Kerneinflationen steg i august til 2,7 pct. på årsbasis mod 2,4 pct. måneden før og var højere end ventet, idet økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 2,5 pct.

Det er et godt stykke over den britiske centralbanks, Bank of Englands, målsætning om en inflation på 2 pct., og det har igen sparket liv i den britiske rentedebat. Investorerne vil derfor holde ekstra godt øje med centralbanken, når den afholder rentemøde torsdag 14. september.

- Den højere end ventede stigning i den britiske inflation i august har flyttet rampelyset tilbage på den britiske rentedebat.

- At dømme efter sidste måneds afstemning er to medlemmer af komitéen allerede for at støtte en øjeblikkelig stigning i renterne. Det vil være interessant at se, om andre medlemmer har det på samme måde efter dagens læsning, siger Adam Chester, cheføkonom hos Lloyds Bank, til The Independent.

Det er blandt andet effekten af svækkelsen af pundet efter brexit-afstemningen, der trækker priserne opad som følge af højere priser - i pund - på importerede varer.

Tirsdag eftermiddag koster pund sterling 1,3265 dollar mod 1,3179 dollar mandag eftermiddag.

Det betyder, at der går blot 89,9 pence til en euro mod et niveau på 90,7 pence umiddelbart før offentliggørelsen af inflationstallene. Mandag eftermiddag gik der omkring 90,1 pence til en euro.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
15/08/18

 
0,00%
 
04:15:01

 
0,00%
 
15/08/18

 
0,00%
 
04:15:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder