KORR:USA/tendens: Udsigt til endnu en dag med fald - Carmax overrasker

Udgivet den 24-09-2020  |  kl. 14:16  |  

(Overskriften rettet - "skuffer" ændret til "overrasker", red.)

Der er udsigt til fortsatte fald på den amerikanske marked, når handlen med aktier åbner kl. 15.30 dansk tid.

Futures på de tre ledende indeks ligger 0,2-0,5 pct. lavere. De amerikanske aktier vekslede onsdag en åbning i grønt til store minusser, efter at en paraderække af direktører i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, var ude at tale negativt om den økonomiske udvikling i USA og efterlyse mere finansiel støtte fra politikerne.

Det brede S & P 500-indeks faldt på den baggrund 2,4 pct., mens Nasdaq bakkede 3,0 pct. Dow Jones satte sig desuden med 1,9 pct. I den forløbne del af september er S & P 500 faldet med 7,5 pct., Dow Jones har tabt 5,8 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq har tabt knap 9,8 pct.

Onsdag efterlyste den amerikanske centralbanks formand, Jerome Powell, for anden dag i træk i Kongressen mere finansiel stimulus, efter at det meste af støtten fra de tre første pakker til samlet 3300 mia. dollar er udløbet. Formanden blev suppleret af centralbankens næstformand Richard Clarida.

CARMAX RAMMER HØJERE

Det er torsdag småt med selskabsnyheder, men et par regnskaber har dog ramt handlernes borde inden børsernes åbning.

Den amerikanske bilforhandler Carmax har torsdag oplyst, at selskabet er kommet bedre end ventet igennem det forskudte andet kvartal, hvor både enhedssalg, salg og bruttomarginal er landet over analytikernes forventning.

Bilforhandleren fik en fremgang i enhedssalget af brugte biler på 1,2 pct. i andet kvartal sammenlignet med analytikerprognosen ifølge Consensus Metrix på et fald på 1,85 pct.

Og et positiv sammenligneligt salg i både juli og august mere end opvejer for et højt encifret fald i salget i juni.

Det samlede salg er steget med 3,3 pct. til 5,37 mia. dollar, hvilket også er bedre end analytikernes forventning på 5,21 mia. dollar.

Bruttomarginalen er steget til 14,0 pct. fra 13,3 pct. sammenlignet med analytikerkonsensus på 12,9 pct.

- Vi er meget stolte over at kunne præsentere rekordstor salg og indtjeningsevne i dette kvartal, siger koncernchef Bill Nash.

Carmax-aktien indikeres 1,6 pct. højere i det amerikanske formarked.

Accenture-aktien indikeres 2,7 pct. lavere i formarkedet på børsen i New York, efter at konsulentselskabet har leveret et regnskab for det forskudte fjerde kvartal med en svagere end ventet omsætning, indtjening og prognose for det nye år.

Selskabet, der har hovedkvarter i Irland, fik i fjerde kvartal et fald i salget på 2 pct. til 10,84 mia. dollar, hvilket er lidt under analytikerkonsensus på 10,92 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er landet på 1,70 dollar, hvilket også er svagere end analytikernes forventning på 1,73 dollar. Det er eksklusive en investeringsgevinst på 0,29 dollar.

I det nye regnskabsår ventes en justeret indtjening per aktie på 7,80-8,10 dollar, hvilket også skuffer i forhold til analytikerprognosen på 8,23 dollar. Salgsvæksten ventes i 2020/21 at blive på 2-5 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder