Kreditbanken indsnævrer forventninger til 2021

Udgivet den 26-01-2022  |  kl. 16:52  |  
Arkiv: Foto

Kreditbanken har præciseret sine forventninger til 2021, og venter at komme ud med et resultat før skat på 116,4 mio. kr.

Tidligere lød forventningerne på 100-130 mio. kr.

Det meddeler Kreditbanken onsdag eftermiddag, hvor banken i samme ombæring løfter sløret for forventningerne til 2022.

Her ventes et resultat før skat på 60-80 mio. kr. Spændet i forventningen til resultatet skyldes, at banken i sine estimater opererer med to forskellige scenarier, fremgår det af meddelelsen.

- Toppen af intervallet på 60-80 mio. kr. afspejler et scenarie, hvor banken i 2022 forudser et aktivitets- og indtjeningsniveau på niveau med 2021, skriver Kreditbanken.

De lavere forventninger til resultatet før skat skyldes ifølge banken, at der ikke budgetteres med at kunne tilbageføre nedskrivninger på udlån, eller at banken opnår samme kursgevinster som i 2021.

Derudover venter Kreditbanken at øge omkostningerne til it og medarbejdere.

- Sidstnævnte som følge af, at banken har ønsket at styrke sin organisation såvel i arbejdet med kunderne som i relation til compliance og bæredygtighed, fremgår det af meddelelsen.

- Bunden af intervallet på 60-80 mio. kr. afspejler et scenarie, hvor banken derudover forudser et vigende aktivitetsniveau og et behov for at foretage yderligere nedskrivninger på udlån, lyder det videre.

Kreditbanken offentliggør årsregnskab 21. februar.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Profit warning❯  Shares❯