Kun få danske juleindkøb på nettet

Udgivet den 15-12-2005  |  kl. 11:44  |  

Selv om danske internetbrugere er Nordens førende e-shoppere, vælger de fleste den traditionelle indkøbsmetode - fysiske butikker - når de køber julegaver i år.

Hver femte forbruger ville købe flere julegaver online - hvis de havde adgang til internettet. Det viser en stor dansk undersøgelse, som betalingskortselskabet VISA netop har gennemført. Undersøgelsen omfatter 1.000 danskere og viser tydeligt, at der ikke vil ligge mange gaver købt på nettet under de danske juletræer i år.

Flere end 80 procent af de adspurgte oplyser, at de ikke vil købe nogen julegaver på nettet. 14 procent vil købe færre end halvdelen af årets gaver, og kun to procent vil købe omkring halvdelen i internetbutikker.

Undersøgelsen viser også, at det ikke er lysten til at handle i fysiske butikker, som er den vigtigste forklaring på det lave julesalg i cyberspace.

Blandt dem, som ikke køber julegaverne online i år, svarer 11 procent, at de ville skifte mening, hvis de følte sig mere sikre på at handle online. Otte procent mener, at priserne i netbutikkerne skal ned, og seks procent vil gerne se varen, før de køber. Kun fem procent svarer, at de foretrækker at handle i en fysisk butik.

Blandt dem, som rent faktisk køber en eller flere julegaver på nettet, er det især fordelene vil ikke at stå i kø (27 procent) og at man kan handle, når man vil (26 procent), som taler for at klare gaveindkøbene online.

- Undersøgelsen viser tydeligt, at folk er bevidste om fordelene ved internethandel. Samtidig får flere og flere danskere øjnene op for, at internethandel er sikkert.

- For det første er man som forbruger ofte bedre stillet end i de fysiske butikker med hensyn til fortrydelsesret, og for det andet er betalings- eller kreditkort den absolut sikreste og billigste betalingsform på nettet, siger Sven Estwall, manager for Norden hos VISAs europæiske ledelse.

VISA har tidligere offentliggjort en undersøgelse, som viser, at hele 66 procent af danskerne handler på nettet. Dermed er vi Nordens mest nethandlende nation. Og Sven Estwall tror da heller ikke, at det varer længe, før Julemanden for alvor får travlt med at ekspedere ordrer fra cyberspace til danske kunder.

VISAs undersøgelse viser i øvrigt også, at topscorerne blandt gaver fra nettet denne jul bliver tøj (11 procent), bøger (ni procent), cd'er (syv procent) og dvd'er (syv procent).

Udgivet af: NPinvestordk