Latinamerikas største flyselskab søger om konkursbeskyttelse

Udgivet den 26-05-2020  |  kl. 07:10  |  

Udbruddet af coronavirus får nu konsekvenser for det største flyselskab i Latinamerika. Latam Airlines, der ligesom resten af industrien har måttet holde sine fly på jorden under virusudbruddet, har søgt om konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-regler.

Det oplyser det chilenske flyselskab i en meddelelse tirsdag.

Ved at søge om konkursbeskyttelse har selskabet mulighed for at fortsætte driften, samtidig med at det forsøger at få styr på økonomien.

- Exceptionelle omstændigheder har ført til et kollaps i den globale efterspørgsel og har ikke bare bragt luftfarten til en virtuel stilstand, men også ændret industrien for den forudsigelige fremtid, siger topchef Roberto Alvo i meddelelsen.

Skridtet er taget med støtte fra familierne Cuetos og Amaro samt Qatar Airways, som alle har store aktieposter i selskabet.

Parterne vil give et lån på 900 mio. dollar - svarende til 6,1 mia. kr. - til selskabet.

Latam Airlines har en forhåbning om at transformere selskabet, så det også efter virusudbruddet kan have en ledende position i Latinamerika.

Selskabets datterselskaber i Brasilien, Paraguay og Argentina er ikke en del af konkurssagen, der er indgivet i New York.

Flyselskabet har ifølge Bloomberg News elimineret mere end 1850 job i Chile, Columbia, Ecuador og Peru i de seneste uger ud af en samlet arbejdsstyrke på omkring 40.000 ansatte.

Selskabet har ikke fået adgang til hjælpepakker til at afbøde konsekvenserne af virusudbruddet, men forhandlingerne pågår ifølge mediet.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder